Business Hi-Tech

Trilulilu Music (Zonga), evaluată la 1,5 mil. euro prin tranzacţia cu Vodafone România

Trilulilu Music (Zonga), evaluată la 1,5 mil. euro prin...

Autor: Adrian Seceleanu

19.12.2012, 12:18 872

Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă de pe piaţa locală, a plătit câteva sute de mii de euro pentru a prelua un pachet de 15% din acţiunile companiei clujene Trilulilu Music, care oferă acces la mai mult de 16 milioane de piese muzicale prin internet, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

Intrarea Vodafone în companie s-a făcut prin majorarea capitalului social al Trilulilu Music de la 90.000 de lei la 105.880 lei prin emisiunea unui număr de 15.880 de acţiuni nominative, cu valoarea nominală de 1 leu pe acţiune,  care au fost subscrise integral de operatorul de telefonie mobilă. Pe lângă cei 15.880 lei (3.555 euro) reprezentând valoarea nominală a acţiunilor, Vodafone a plătit şi o primă de emisiune de 65,17 lei (15 euro) pe acţiune, respectiv 1,034 mil. lei (231.644 euro) - în total 235.199 euro, conform datelor din Monitorul Oficial.

Această tranzacţie evaluează compania Trilulilu Music la 1,5 milioane de euro.

Compania Trilulilu Music a lansat în această primăvară în teste private Zonga - un serviciu prin care utilizatorii pot accesa prin internet, de pe computere şi anumite modele de telefoane inteligente şi tablete, o colecţie de aproximativ 16 milioane de melodii. Prin intermediul Zonga clienţii au acces la peste 16 milioane de melodii ale artiştilor români şi internaţionali prin parteneriatele încheiate cu case de discuri precum Universal Music, Sony Music, Warner Music, EMI, Cat Music, Roton, Mediapro Music şi altele.

Vodafone a anunţat în octombrie că a devenit acţionar minoritar al companiei, odată cu lansarea comercială a serviciilor Zonga. "Vodafone România a decis să investească în acest nou produs, devenind acţionar minoritar al Trilulilu Music", a anunţat la acea dată, într-o conferinţă de presă, Mihai Ghyka, director comercial pe segmentul consumer al Vodafone. "Negocierile au durat nouă luni", a spus Ghyka, fără a oferi alte detalii - cum ar fi valoarea tranzacţiei şi avocaţii şi consultanţii implicaţi în tranzacţie.

Vodafone se aşteaptă ca într-un an serviciul Zonga să ajungă la 50.000 de abonaţi plătitori. Serviciul rămâne deschis şi utilizatorilor care nu sunt clienţi ai serviciilor de comunicaţii ai operatorului.

Abonamentele pentru serviciul Zonga au un cost lunar între 2,4 euro şi 4 euro (fără TVA).

Trilulilu Music a fost fondată de compania locală Trilulilu - un "Youtube" local fondat de un grup de tineri antreprenori clujeni în 2007, conduşi de Sergiu Biriş, care este în prezent CEO al companiei. Ulterior în Trilulilu a intrat omul de afaceri Alexis Bonte, care a devenit printr-o serie succesivă de tranzacţii cel mai mare acţionar.

Acţionarii Trilulilu Music sunt Vodafone România, Universal Music şi compania Trilulilu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO