Business Hi-Tech

Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea Star Storage în insolvenţă. Administrator judiciar a fost numit Infinexa Restructuring SPRL

Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea Star Storage în...

Autor: Adrian Seceleanu

17.01.2024, 10:31 1736

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a companiei Star Storage, una dintre cele mai cunoscute companii locale de IT, conform datelor disponibile pe portalul instanţelor de judecată. „Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de societatea debitoare Star Storage SA. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura generală împotriva debitoarei Star Storage SA. Califică cererile creditorilor Feper SA, Netron Investment SRL, Cloud Vault SRL, Intexim SRL, Easy Print Services SRL şi Advisority Consulting SRL ca declaraţii de creanţă, ce vor fi analizate ca atare”, conform sursei citate.

Administrator judiciar provizoriu a fost numită compania Infinexa Restructuring SPRL. „Fixează următoarele termene limită: a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 01.03.2024; b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe – 21.03.2024; c) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 15.04.2024; e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 26.03.2024. Numeşte administrator judiciar provizoriu Infinexa Restructuring SPRL, cu o remuneraţie de 5.000 lei din averea debitoarei, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014”, conform sursei citate.

Star Storage, una dintre cele mai cunoscute companii locale de IT, fondată în urmă cu peste două decenii, şi cu afaceri de aproape 30 mil. lei în 2022, a anunţat la finele anului trecut planul de a intra în insolvenţă pentru a-şi restructura datoriile acumulate în perioada pandemiei de Covid-19.

„Compania românească Star Storage, furnizor de tehnologie cu o istorie de 23 de ani în furnizarea de soluţii digitale de afaceri şi servicii cloud, a luat recent decizia de a iniţia intrarea în procedura generală de insolvenţă prin reorganizare. Această decizie strategică a fost luată de conducerea companiei având în vedere obiectivele pe termen lung, precum şi angajamentul faţă de angajaţi, clienţi şi parteneri, fiind o decizie influenţată în mod semnificativ de perioada excepţională a pandemiei COVID-19, perioadă în care compania s-a confruntat cu provocări neaşteptate, generând pierderi şi costuri excepţionale”, conform datelor comunicate de Star Storage.

Una dintre cele mai cunoscute firme de IT de pe piaţa locală, Star Storage este controlată integral de Cătălin Păunescu, fondator şi CEO. El a devenit acţionar unic al firmei după ce a cumpărat înapoi pachetul majoritar de acţiuni al firmei, de 65%, de la Emerging Europe Accession Fund (EEAF), care intrase în companie în 2014.

Conform datelor de la Finanţe, compania avea la finele anului 2022 datorii totale de 55,3 mil. lei, în scădere cu 14%. Star Storage a avut în 2022 afaceri de 29,4 mil. lei, în scădere cu 16% şi un profit net de 3,2 mil. lei - faţă de o pierdere netă de 6,6 mil. lei, cu un număr mediu de 173 de angajaţi, în scădere faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO