Business Hi-Tech

Trafic.ro si-a schimbat softul de monitorizare

09.03.2006, 00:00 24

Furnizorul de servicii online Netbridge a imbunatatit tehnologia care sta la baza site-ului Trafic.ro, cel mai important serviciu de monitorizare a traficului de pe web-ul romanesc, motivul principal fiind faptul ca "vechea tehnologie nu putea sa reziste cresterii rapide a numarului de site-uri si de utilizatori de pe Internetul romanesc", a spus pentru ZF Tudor Fratila, manager de proiect la Trafic.ro.

"Interfata cu utilizatorii a ramas cam aceeasi, schimbarile mari sunt in spate. Am schimbat tehnologia prin care sunt colectate si procesate datele", a spus Fratila.

El a precizat ca operatiunea nu a necesitat investitii mari, ea constand in modificarea de la zero a softului si regandirea arhitecturii hardware, acestea fiind realizate "in-house", cu proprii specialisti.

Printre schimbari se numara faptul ca statisticile detaliate cu privire la vizitatorii site-urilor monitorizate sunt actualizate la 10 minute, in loc de o ora ca pana acum. Clasamentul general este actualizat in continuare la fiecare ora. Noua tehnologie garanteaza faptul ca site-ul va putea fi accesat chiar in cazul in care una sau mai multe componente se defecteaza.

Trafic.ro monitorizeaza in prezent aproape 20.000 de site-uri romanesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO