Business Hi-Tech

Toshiba va reduce numărul tipurilor de cipuri produse

Toshiba va reduce numărul tipurilor de cipuri produse

Foto AFP

Autor: Ştefan Vrabie

16.08.2011, 00:00 186

Compania japoneză Toshiba, unul dintre cei mai mari producători de cipuri pentru tablete şi smartphone-uri (de tip flash), va reduce gama de semiconductori care înregistrează aproape 6.000 de tipuri la aproape jumătate până la sfârşitul acestui an pentru a creşte eficienţa, spun mai multe surse citate de agenţia de presă Reuters.

Compania va reduce în principal gama de cipuri utilizate în automobile şi electronice, spun sursele. Toshiba va mai restrânge, de asemenea, şi gama de produse concepute pentru fiecare grup de clienţi şi va creşte numărul cipurilor care îi permit consumatorului să adauge funcţii necesare prin rescrierea softwareului.

Pe data de 10 august compania a avertizat că profitul din businessul cu cipuri ar putea să fie sub aşteptări, motivând vânzările slabe de PC-uri şi economia în declin din Statele Unite şi Europa.

Oficialii companiei au prezis că profitul operaţional pentru businessul cu semiconductori din perioada aprilie - septembrie ar putea fi de 716 milioane de dolari. Divizia de cipuri a raporat în trimestrul aprilie - iunie un profit operaţional de 20,7 milioane de dolari, cu 90% mai puţin faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO