Business Hi-Tech

Toshiba se pregăteşte de restructurări

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

28.07.2013, 21:04 296

Producătorul japonez de electronice Toshiba va reduce costurile diviziilor de televizoare şi PC-uri cu 100 milioane dolari în anul fiscal care se va încheia în luna martie a anului viitor, urmând ca suma să se dubleze în 2015 din cauza cererii tot mai scăzute de pe piaţa de profil, scrie agenţia Thomson Reuters.

Grupul japonez va transfera în anul fiscal curent 400 de angajaţi de la diviziile de televizoare şi PC-uri în cadrul altor departamente, după ce a împărţit compania de produse digitale în trei divizii. Departamentul de televizoare al companiei s-a confruntat cu probleme financiare în ultimii doi ani din cauza vânzărilor slabe la nivel global, care reflectă pe de-o parte o încetinire a consumului în Europa.

În ceea ce priveşte piaţa PC-urilor, aceasta a fost afectată de vânzările în creştere de smartphone-uri şi tablete.  Toshiba vrea ca vânzările de TV din economiile emergente să ajungă să reprezinte 40% din veniturile totale ale companiei, de la 30% în anul fiscal 2012. Grupul japonez vrea de asemenea să-şi extindă gama de televizoare LCD premium.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO