Business Hi-Tech

Toshiba prezinta mobilul-telecomanda pentru PC

19.01.2005, 00:00 15

Producatorul japonez Toshiba a pus la punct un software care permite controlarea de la distanta a computerului prin intermediul unui telefon mobil, relateaza presa internationala.
Este vorba de primul sistem complet care permite nu numai vizualizarea pe ecranul mobilului a fisierelor din PC, ci si modificarea lor de la distanta, a precizat un oficial Toshiba. Pentru a-l putea folosi, utilizatorul are nevoie de un telefon inteligent (smartphone) si de un computer pe care ruleaza sistemul de operare Windows.
Programul poate fi utilizat si pentru pornirea computerului de la distanta, daca acesta are activata functia Wake-On-Lan (n.r. PC-ul porneste cand i se cere acest lucru de catre un alt dispozitiv aflat in aceeasi retea).
Software-ul, care se numeste Ubiquitous Viewer, va fi disponibil pentru vanzare in Japonia, in colaborare cu unul dintre operatorii de telefonie mobila niponi, catre sfarsitul lunii martie. Deocamdata nu este cunoscut pretul de vanzare, Toshiba anuntand doar ca programul se va adresa in principal oamenilor de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO