Business Hi-Tech

Toshiba, Hitachi si Matsushita au batut palma pentru LCD

01.09.2004, 00:00 18

Trei dintre cei mai importanti producatori japonezi de echipamente electronice, Toshiba, Hitachi si Matsushita (proprietara brandului Panasonic) au semnat un acord pentru formarea in comun a unei companii producatoare de ecrane plate cu cristale lichide (LCD).
Investitia totala ajunge la aproape un miliard de dolari, iar noua companie va incepe in ianuarie 2005 lucrarile de constructie la o serie de noi facilitati de productie, pe terenurile detine pana acum de Hitachi Dispays, o susidiara a companiei Hitachi. Noile fabrici urmeaza sa intre in functiune abia prin 2006-2007, conform resposabililor celor trei companii, citati de presa locala. Capacitatea de productie a noii companii va fi de 2,5 milioane de ecrane pe an, nivel care urmeaza insa sa fie atins abia prin 2008-2009, in functie de cererea de pe piata.
Toshiba, Hitachi si Matsushita vor sa pastreze impreuna pachetul majoritar al noii firme, iar restul de actiuni vor fi vandute companiilor din domeniu si fondurilor de investitii interesate de acest proiect, pentru a aduna cat mai multe fonduri, spun oficialii japonezi.
Tendinta de consolidare in aceasta industrie a fost in ultimul timp resimtita la toate nivelele. Dupa ce LG s-a aliat cu Philips, la inceputul acestui an Samsung a semnat un acord similar cu Sony, iar Seiko Epson a batut palma cu Sanyo Electric.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO