Business Hi-Tech

„Tocilarii” din Silicon Valley ameninţă NSA cu algoritmi şi mai puternici de criptare a datelor

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

17.11.2013, 14:46 751

Companiile de internet Google, Facebook, Yahoo, dar şi Microsoft luptă împotriva Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) din SUA utilizând algoritmi de codare mult mai greu de decriptat pentru a asigura confidenţialitatea datelor clienţilor de spionajul autorităţilor americane, scrie Bloomberg.

Google a accelerat procesul de criptare a informaţiilor în centrele sale de date, a dublat lungimea cheilor digitale şi a implementat măsuri pentru a detecta certificări frauduloase pentru verificarea utenticităţii site-urilor web, potrivit unei declaraţii a gigantului IT american.

Reprezentanţii Microsoft consideră de asemenea că trebuie să „investească în protecţia datelor clienţilor” de o gamă largă de ameninţări, între care se numără şi guvernul american, potrivit lui Matt Thomlinson, director în cadrul celui mai mare producător de software din lume.

Companiile încearcă să protejeze datele confidenţiale ale utilizatorilor, precum informaţiile care circulă pe e-mail-uri, în căutările pe internet şi în conferinţele video. Declaraţiile vin ca răspuns la cazul Edward Snowden care  a dezvăluit că NSA a accesat datele confidenţiale ale clienţilor Google şi Yahoo.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.11.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO