Business Hi-Tech

Teletrans a ajuns la afaceri de 15 milioane euro

Teletrans a ajuns la afaceri de 15 milioane euro

Horia Hăhăianu, directorul general al Teletrans

Autor: Adrian Seceleanu

22.03.2011, 23:45 146

Operatorul de telecomunicaţii a înregistrat în 2009o cifră de afaceri de 10,5 mil. euro, mai mare cu peste 22% faţă deanul anterior. De asemenea, în 2010 profitul net a urcat cu 23%faţă de câştigul din anul precedent.

"Chiar în condiţiile unei pieţe greu încercate de crizaeconomică şi cu preţuri în scădere, am reuşit să optimizămveniturile provenite de la clienţii deja existenţi şi să câştigămclienţi noi", a declarat Horia Hăhăianu, directorul general alcompaniei.

Baza de clienţi a companiei a crescut cu 35% în 2010, iar cifrade afaceri generată de serviciile oferite clienţilor independenţis-a majorat cu 11%.

"Numeroasele proiecte de parcuri eoliene au generat oportunităţide afaceri prin care s-au triplat veniturile obţinute dininformatică de proces. De asemenea, pe parcursul anului trecutTeletrans şi-a sporit cu 7% veniturile provenite din servicii deinternet", potrivit oficialilor Teletrans.

Pentru 2011, principalul obiectiv al operatorului detelecomunicaţii este reluarea investiţiilor în dezvoltareainfrastructurii, care în prezent constă într-o reţea cu o lungimede 5.000 km.

Teletrans a fost înfiinţată în 2002, operează două reţele defibră optică şi este prezentă în 32 de municipii reşe­dinţă dejudeţ, furnizând acces la reţeaua de fibră optică în peste 110locuri şi legături cross­border cu Ungaria, Bulgaria şi Serbia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO