Business Hi-Tech

Telenovelele se muta pe telefoanele 3G

15.06.2005, 18:03 8

Pentru prima data in Asia, utilizatorii de telefoane mobile 3G vor putea urmari incepånd cu sfårsitul lunii iulie o telenovela difuzata de un post de televiziune din Singapore direct pe ecranele terminalelor 3G.

Telenovela pentru telefoanele 3G, "PS I Luv U", prima de acest fel din Asia, este o drama romantica chinezeasca, care are 30 de episoade si care este o productie a companiei de televiziune Mediacorp, sub supravegherea Media Authority of Singapore, o organizatie de reglementare in domeniul media.

Durata unui episod este de trei minute, iar påna la sfårsitul acestui an telenovela va fi difuzata si la televizor, sub forma unui program de 90 de minute.

Utilizatorii de telefoane mobile 3G din China, Hong Kong, Taiwan si Malaezia vor putea urmari in avanpremiera aceasta noua productie, au afirmat oficialii Mediacorp.

"Acesta este doar inceputul. Anul viitor vom produce cel putin alte 10 astfel de telenovele pentru telefoanele mobile 3G, care vor avea in total aproximativ 200 de mini-episoade", a afirmat un oficial Mediacorp.

Difuzarea de programe TV pe telefoanele 3G este o noua tendinta care a determinat companii de cablu din toata lumea sa colaboreze cu operatorii de televiziune, pentru a oferi utilizatorilor clipuri si filmulete prin retelele wireless, scrie Yahoo News.

Un exemplu este compania americana Fox Entertainment Group care, in mai anul acesta, a lansat "episoadele mobile" de un minut difuzate doar pe telefoanele inteligente.

Compania japoneza NTT DoCoMo a fost primul operator de telefonie mobila care a lansat servicii 3G, in anul 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO