Business Hi-Tech

Telefoanele mobile, pe lista produselor reciclabile

15.07.2005, 19:02 18

ONU lucreaza asupra unui acord international de reciclare a telefoanelor mobile care ar putea avea un impact pozitiv asupra preturilor de productie ale acestora, relateaza presa internationala.

La discutii participa reprezentanti ai Natiunilor Unite, ai industriei de recuperare a deseurilor, ai companiilor de telecomunicatii si ai producatorilor de telefoane mobile, reuniti in cadrul Conventiei de la Basel a ONU asupra controlului si refolosirii materialelor. Biroul pentru Reciclare Internationala (BRI), cu sediul la Bruxelles, printre ai carui membri se numara grupul austriac Sims, cea mai mare companie de reciclare din lume, si compania germana Verein Deutscher Metall-Handler EV, considera ca este necesar un acord international pentru colectarea, procesarea si reutilizarea unor astfel de deseuri.

Telefoanele mobile au in componenta metale pretioase cum sunt platina, aurul, cuprul, aluminiul si magneziu, pe langa plastic. Un mare numar de aparate electronice sunt trecute drept deseuri menajere obisnuite si comercializate la nivel international pentru a le fi extrase metalele rare si componentele scumpe, potrivit datelor oferite de industrie.

"Aceste rute de recuperare trebuie sa fie stabilite si mentinute in mod corespunzator. In lipsa lor, oamenii vor continua sa pastreze acasa astfel de aparate, in ideea ca valoreaza ceva", a declarat Ross Bartley, director in cadrul BRI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO