Business Hi-Tech

"Telefoanele mobile nu sunt chiar atât de dăunătoare", arată un nou studiu

"Telefoanele mobile nu sunt chiar atât de dăunătoare", arată un nou studiu

Autor: Traian Terzianm

30.07.2011, 15:00 708

De câţiva ani încoace se tot pune problema riscului la care seexpun persoanele care utilizează frecvent telefonul mobil. Careeste adevărul? Provoacă sau nu cancer dispozitivele mobile?


Tinerii care folosesc adesea telefonul mobil nu se confruntă cuun grad ridicat al riscului de a face tumoare pe creier, potrivitunui nou studiu făcut de doi oameni de ştiinţă din California,informează site-ul publicnewsservice.org.

Studiul, publicat în Jurnalul Institutului National de Cancerrelevă faptul că tinerii şi copiii care folosesc telefoanele mobilenu sunt supuşi la un risc mai mare de cancer faţă de persoanelecare nu le folosesc. "Părinţii nu ar trebui să fie îngrijoraţi", adeclarat Joel Moskowitz, director al Universităţii din California-Centrul Berkeley pentru Familie şi Sănătatea Comunităţii. Moskowitzs-a uitat pe cercetări şi a spus că rezultatele actuale aratăriscuri mari de tumori pentru copii, însă este sigur că rezultatelenu au fost bine interpretate.

"Au raportat un număr mare de asocieri între utilizareatelefoanelor mobile, în termeni de ani de zile de folosire, cucancerul la creier la copii. Şi ei încearcă să schimbe acestedeclaraţii şi rapoarte greşite, de asemenea", a declarat directorulUniversităţii.

"Utilizatorii care folosesc în mod obişnuit telefoane mobileerau descrişi în studiu ca fiind aceia care utilizează telefonul odată pe săptămână timp de şase luni", a completat Moskowitz ."Utilizarea de către copii şi tinerii din America a telefonuluimobil este mult mai mare", a explicat el. Studiul iniţial a fostfăcut în Norvegia, Danemarca, Elveţia şi Suedia.

Deoarece gradul de utilizare a telefonului mobil a crescutprintre tineri în ultimii ani, cercetătorii sunt de părere că artrebui să se facă tot mai des astfel de studii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO