Business Hi-Tech

Telefoanele inteligente isi cresc cota de 5 ori in 5 ani

19.11.2004, 00:00 9

Piata de telefoane ?inteligente" (smartphones) va continua sa creasca sustinut in urmatorii ani, ajungand sa reprezinte 16% din totalul pietei de telefoane mobile in anul 2009, fata de doar 3% cat a reprezentat anul trecut, conform companiei britanice de analiza ARC Group.
Smartphone-urile sunt telefoane mobile cu functii avansate care ruleaza, ca si computerele, un sistem de operare si pot oferi utilizatorilor acces la programe complexe preinstalate sau descarcate ulterior de pe Internet.
Conform firmei ARC Group, vanzarile de telefoane inteligente vor atinge nivelul de 125 milioane de unitati in 2009, anul trecut ele cotandu-se la 14,6 milioane de unitati, la nivel mondial.
Cresterea foarte rapida a cotei de piata detinuta de telefoanele inteligente aproape a scos din scena aparatele de tip asistent personal digital (PDA), care au aproximativ acelasi tip de functii insa nu pot fi folosite si ca telefoane mobile. Conform companiei de cercetare a pietei IDC, vanzarile mondiale de PDA-uri au ajuns in trimestrul al treilea la 2,1 milioane de unitati, acesta fiind al treilea trimestru consecutiv in care vanzarile scad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO