Business Hi-Tech

Telecomul în T3: un singur jucător mare cu venituri în creştere

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

19.11.2014, 00:07 967

Compania de cablu UPC, care nu are operaţiuni de telefonie mobilă şi pentru care telefonia fixă are o pondere redusă în business - fiind astfel protejată de impactul reducerii cu 70% a tarifelor de interconectare în aprilie printr-o decizie a autorităţilor de reglementare, este singurul jucător mare din telecom care a avut venituri în creştere în al treilea trimestru, arată datele financiare raportate de companii şi analizate de ZF.

Veniturile UPC au crescut cu peste 8% în trimestrul III, în timp ce restul jucătorilor au înregistrat scăderi situate între 1 şi 8%.  Orange, Vodafone şi Telekom Mobile - cei mai mari trei jucători de pe piaţa locală de comunicaţii mobile au pierdut în al treilea trimestru venituri de aproximativ 40 mil. euro faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, respectiv o scădere de 8%, de la 481 mil. euro în 2013 la 442 mil. euro în acest an.

Pe segmentul de telefonie mobilă datele arată o creştere a numărului de abonamente şi o continuare a declinului înregistrat şi în primul semestru de utilizatorii de cartele preplătite.

Datele privind evoluţia pieţei de internet fix arată că UPC şi-a continuat creşterea şi în trimestrul al treilea, la fel ca în primul semestru, în timp ce grupul Telekom a stagnat. Piaţa de servicii TV a rămas în creştere, cele mai bune rezultate fiind înregistrate de grupul Telekom.

Veniturile totale cumulate ale celor cinci operatori au fost de aproape 700 mil. euro în T3 şi de aproape 1,4 mld. euro în primele nouă luni ale anului. Calculele nu includ RCS&RDS, care nu publică date privind veniturile şi clienţii.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre ponderea abonamentelor vs cartele prepay; venitul mediu obţinut per abonat 

- rezultatele Telekom; evoluţia serviciilor TV 

- datele financiare aferente trimestrului trei pentru UPC, OrangeVodafone şi Telekom Mobile

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO