ZF 24

Mircea Tudor, fondator al MB Telecom, a câştigat titlul de cel mai bun antreprenor din România

Mircea Tudor, fondator al MB Telecom, a câştigat titlul de cel mai bun antreprenor din România

Autor: Claudia Medrega

12.11.2014, 22:41 1857
Mircea Tudor, fondator al MB Telecom, a câştigat titlul de cel mai bun antreprenor din România şi va intra în finala mondială pentru titlul World Entrepreneur of The Year, care se va desfăşura în iunie 2015 la Monte Carlo.

Un număr de 12 antreprenori, care realizează în companiile lor venituri agregate de aproape 500 mil. euro şi au un total de aproximativ 8.000 de angajaţi, au rămas în cursa finală a competiţiei „Antreprenorul anului în România“.

În competiţie s-au înscris 40 de antreprenori, iar în octombrie a avut loc a doua rundă de jurizare, în urma căreia juriul a desemnat finaliştii.

Cei 12 oameni de afaceri selectaţi conduc companii lider în sectoarele în care activează, potrivit informaţiilor transmise de compania de audit şi consultanţă EY România, care a adus această competiţie în România. 

Pentru selectarea câştigă­torilor competiţiei în Ro­mânia, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală. 

Juriul care a stabilit finaliştii competiţiei şi care au ales câştigătorii competiţiei „Antreprenorul anului în România“ este alcătuit din Ştefania Eugenia Popp – director executiv junior la Achievement România, Mihai Marcu – preşedinte al Medlife, Iulian Stanciu – director general al eMag, Cornel Marian – managing partner al Oresa Ventures şi Omer Tetik – director general al Băncii Transilvania.

Cei 12 finalişti s-au întrecut pentru cele trei titluri care acordate la nivel naţional în 12 noiembrie: Entrepreneur Of The Year, Emerging Entrepreneur Of The Year şi Social Entrepreneur Of The Year. 

Competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, a fost lansată în luna mai şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări de aproape 30 de ani. 

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de EY (Ernst & Young) în 1986 în Statele Unite. Începând cu anul 1993, se organizează şi în alte ţări, iar din anul 2000 se acordă la Monte Carlo titlul World Entrepreneur Of The Year. În fiecare an, în competiţia din întreaga lume sunt nominalizaţi peste 5.000 de antreprenori. 

În acest an, bancherul indian Uday Kotak, fondatorul, vicepreşedintele executiv şi directorul general al Kotak Mahindra Bank, a fost desemnat câştigătorul competiţiei EY World Entrepreneur Of The Year.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO