Business Hi-Tech

Tehnologia informatiei e importanta si in politica

13.10.2003, 00:00 14

Carly Fiorina, presedinta gigantului hardware Hewlett-Packard, va face parte din echipa de consilieri a lui Arnold Schwarzenegger, care se pregateste sa isi ia in serios rolul de guvernator al Californiei.
Intr-o declaratie transmisa presei, sefa HP a declarat ca este onorata sa faca parte din echipa care il va ajuta pe Arnold sa preia fotoliul de guvernator de la democratul Gray Davis. "Consideram ca un mediu de afaceri sanatos este importat atat pentru HP cat si pentru orice alta companie, mica sau mare, din acest stat. Acum, guvernatorul va trebui sa faca fata unor noi dificultati, dar va trebui si sa raspunda oportunitatilor de a imbunatati competitivitatea statului California", se arata in comunicatul trimis de Fiorina.
Situatia Californiei nu este tocmai roza, deficitul bugetar ajungand la 8 miliarde de dolari, una din cauze fiind crahului dot-com. Schwarzenegger va trebui sa analizeze mai multe masuri dure, printre care reducerea cheltuielilor bugetare si cresterea taxelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO