Business Hi-Tech

Surse: Tiberiu Dobre pleacă de la Vodafone şi devine şeful diviziei de telecom a Samsung, care vinde 50% din smartphone-urile din România

Surse: Tiberiu Dobre pleacă de la Vodafone şi devine...

Autor: Adrian Seceleanu

30.08.2018, 00:04 934

Tiberiu Dobre, director de vânzări pentru clienţii mari din zona corporate şi guvernamentală în cadrul Vodafone România, va pleca de la al doilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă pentru a prelua, luna viitoare, poziţia de şef al diviziei de telecom în cadrul Samsung România, au declarat pentru ZF mai multe surse din industria de comunicaţii.

Odată cu această mutare, Tiberiu Dobre - care a fost anterior şeful vânzărilor de PC-uri şi imprimante în cadrul HP România revine într-un rol mai vizibil în industria locală de IT&C, din care va răspunde practic de vânzările companiei care vinde 50% din smartphone-urile achiziţionate într-un an de români, adică aproximativ 2 milioane de mobile pe an.

Tiberiu Dobre îl înlocuieşte pe Cristian Cojocaru, care a a părăsit subsidiara gigantului sud-coreean, după un mandat de aproximativ trei. Reprezentanţii Samsung nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei pentru detalii. Anul trecut Samsung a avut afaceri de 4,2 mld. lei (925 mil. euro) în România, mai mari cu 16% faţă de anul precedent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO