Business Hi-Tech

Sunet de concert in ambalaj de pian

31.03.2004, 00:00 35



Boxele audio Hi-Fi au toate calitati de exceptie. Printre putinele lucruri care le diferentiaza este aura pe care le-o creeaza fiecare producator in parte.



Astazi toti producatorii de echipamente muzicale de lux adauga la calitatile de exceptie ale sunetului si aura de exclusivitate data de folosirea unor materiale nobile. Astfel boxele Gh 7 de la GrandHigh Tehnology sunt prezentate intr-o finisare exterioara din lemn, in stil de pian clasic, care la orice atingere va dau "o senzatie tactila memorabila", spun producatorii. Designul este masiv si clasic, cu forme rectangulare clare, fara nici un element care ar putea duce cu gandul la art nouveau. Singura culoare oferita pentru lemn este negrul din care ies in evidenta cadranele de aluminiu ale difuzoarelor. Boxele cantaresc 106 kg, inclusiv piedestalul pe care stau, lucru de inteles daca luam in calcul dimensiunile: 163,5 cm inaltime, 43 cm latime si 54,6 cm adancime.



Producatorii spun ca orice auditie muzicala in propriul living transpune posesorul unor astfel de boxe intr-o sala de concert unde si dupa incetarea muzicii sentimentul "live" ramane si cere inca aplauze si biss-uri.



Solutia aleasa pentru difuzoare este un pic curioasa. Sunt cinci difuzoare care acopera toata gama de frecvente astfel: doua pentru sunete joase, unul pentru medii si alte doua pentru inalte.



Boxele nu sunt puse in dificultate de nici un sunet din gama de frecventa 25 Hz pana la 28 KHz, deci puteti folosi orice format audio inclusiv DVD Audio sau Super Audio CD.



In interior toate componentele sunt interconectate prin cabluri de cupru care este garantat pe viata impotriva oxidarii. Conectorii audio de pe spatele boxelor sunt din aur de 24 de carate, material care este folosit pentru singurul merit ca nu adauga nici un fel de distorsiune sau colorit sunetului.



Ca ultim detaliu privind garantia unui sunet superb trebuie mentionat ca GrandHigh Technology din Neveda, SUA, colaboreaza pentru realizarea boxelor cu reputate firme din domeniul muzical precum Energy, JBL si Accuphase.



Vestea buna este ca puteti sa verificati adevarul din spusele producatorilor. Boxele Gh7 sunt disponibile si pe piata romaneasca, putand fi cumparate de la magazinele Flamingo Computers. Pretul se ridica la aproape 2.500 de euro si nu include TVA.
andrei.dora@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO