Business Hi-Tech

SUA relaxeaza exportul de soft

20.07.2000, 00:00 13



Statele Unite au renuntat la unele restrictii la exportul de soft pentru criptare catre Uniunea Europeana si catre alte tari partenere in scopul de a imbunatati securitatea informatica si de a promova comertul electronic, au declarat oficiali ai Casei Albe citati de Reuters.

Conform noii politici, companiile americane nu vor mai avea nevoie de licenta in cazul in care doresc sa exporte soft de criptare catre oricare din tarile membre ale UE, precum si catre Australia, Norvegia, Cehia, Ungaria, Polonia, Japonia, Noua Zeelanda si Elvetia.

In plus, noua reglementare elimina diferentierile anterioare intre utilizatorii guvernamentali si non-guvernamentali. Exportatorii americani vor mai putea sa-si comercializeze produsele fara a mai astepta 30 de zile pana la obtinerea autorizatiei de export dar vor trebui sa-si supuna produsele unei revizii tehnice ce va fi efectuata de specialisti guvernamentali.

"Aceste modificari legislative urmeaza recentelor regulamente adoptate de UE si care faciliteaza exporturile de soft de criptare catre aceleasi tari", au mai adaugat oficialii Casei Albe.

Companiile din industria tehnologiei informationale si grupurile care militeaza pentru securitatea datelor pe Internet au cerut in mod repetat autoritatilor americane sa renunte la aceste restrictii, motivand ca procesul de criptare este necesar pentru protejarea comertului electronic si a comunicarii pe web. In urma acestor presiuni, autoritatile americane au relaxat gradual, incepand cu luna ianuarie, reglementarile cu privire exporturile acestei categorii de software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO