Business Hi-Tech

SUA: 83% din e-mailuri sunt spam

27.05.2004, 00:00 15

Numarul mesajelor e-mail nesolicitate cu caracter comercial (spam) a crescut extrem de mult in SUA in ultimele luni, ajungand la 83% din totalul mesajelor transmise pe Internet, releva compania MessageLabs, specializata in combaterea acestui fenomen.
Procentul a fost calculat pentru luna aprilie 2004. Conform MassageLabs, la nivel mondial mesajele spam reprezinta doua treimi din traficul de e-mail. Cele mai afectate sunt tarile unde limba engleza este populara. Peste 97% din mesajele spam sunt trimise catre SUA, Marea Britanie, Germania, Australia si Honk Kong. Procentele sunt diferite insa: Marea Britanie a atras 52% din mesaje in timp ce Germania si Olanda oscileaza intre 30-40%, iar Hong Kong a scapat usor, numai 27%. Compania britanica avertizeaza insa ca Marea Britanie ar trebui sa se astepte la un nivel de mesaje nesolicitate egal cu al SUA cam in sase luni, iar zona Asia in aproximativ un an. Concluzia MessageLabs este ca "in privinta Internetului cand SUA stranuta restul lumii a luat gripa".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO