Business Hi-Tech

Studenţii Universităţii Politehnica Bucureşti pot experimenta noile tehnologii în cadrul Vodafone Innovation Hub - un laborator de cercetare, dezvoltare digitală şi inovare IoT, OpenRan şi 5G deschis de Vodafone în cadrul UPB

Achilleas Kanaris - CEO al Vodafone România

Achilleas Kanaris - CEO al Vodafone România

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.05.2023, 13:30 136

Vodafone România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telecom, anunţă deschiderea Vodafone Innovation Hub, un laborator de cercetare, dezvoltare digitală şi inovare IoT, OpenRan şi 5G în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB). Astfel, studenţii din cadrul facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei pot învăţa cum să folosească tehnologia şi pot inova, au transmis reprezentanţii Vodafone în cadrul unui eveniment de inaugurare al Vodafone Innovation Hub, susţinut în cadrul UPB, la care au participat Achilleas Kanaris - CEO al Vodafone România, rectorul UPB Mihnea Costoiu, Sabin Sărmaş – preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor - şi Tudor Prisecaru - secretar de stat în ministerul Cercetării şi Inovaţiei.

„Îmi doresc foarte mult să văd că folosiţi acest laborator şi dezvoltaţi şi sunteţi inovativi. Una dintre cele mai mari învăţături ale mele, cel puţin de la şcolile din Marea Britanie şi SUA, a fost cât de aproape lucra industria tech cu mediul academic pentru a crea inovaţie. Trăim într-o lume dinamică, tehnologia evoluează într-un ritm alert, iar rolul Vodafone este să investească în generaţia de mâine”, a spus Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România.

Mihnea Costoiu a transmis că Vodafone Innovation Hub este doar o parte dintr-o schimbare importantă de strategie a Universităţii Politehnica Bucureşti.

„De asemenea, este o investiţie în studenţii din cadrul acestei universităţi. Vrem ca acest laborator şi toate tehnologiile din cadrul lui să fie utilizate de studenţi, din toate ciclurile universitare. Deschiderea acestui Inoovation Hub face parte dintr-o serie mai mare de astfel de inaugurări, care au loc în diverse facultăţi din cadrul universităţii şi vom continua cu astfel de iniţiative”, a spus Mihnea Costoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO