Business Hi-Tech

Statul, despre privatizarea Romtelecom: „Aşteptăm“, „nu s-a schimbat nimic“

Răzvan Cotovelea, ministrul Societăţii Informaţionale: Sunt în aşteptarea unui document final din partea consultanţilor pe care ministerul i-a angajat în 2013.

Răzvan Cotovelea, ministrul Societăţii Informaţionale: Sunt în aşteptarea unui document final din partea consultanţilor pe care ministerul i-a angajat în 2013.

Autor: Adrian Seceleanu

26.09.2014, 00:05 556

Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) aşteaptă încă de la echipa de consultanţi recomandări privind cea mai bună variantă de urmat pentru vânzarea pachetului de 46% din acţiunile  companiei Telekom România Communications (fosta Romtelecom) astfel că instituţia nu a luat încă nicio decizie în acest „dosar“, opţiunile fiind în continuare listarea la bursă sau negocierea directă cu acţionarul majoritar (grecii de la OTE plus nemţii de la Deutsche Telekom) - a declarat Răzvan Cotovelea, şeful MSI, răspunzând unei întrebări adresate de ZF.

„Trebuie să vă spun că sunt în aşteptarea unui document final din partea consultanţilor pe care ministerul i-a angajat în anul 2013. Noi sperăm să fim în măsură ca după ce vom primi planul lor strategic de ac­ţiune să luăm o decizie la nivelul guvernului. Con­sultanţii nu au fost încă în măsură să ne prezinte opţiuni care să ne permită să ne prezentăm în şedinţa de guvern. Facem presiuni şi uzăm de toate mijloacele pe care le avem (...). În foarte scurt timp reprezentanţii acţionarilor vor avea o întâlnire cu echipa de consultanţi ca să putem să vedem care este strategia pentru sfârşitul acestui an şi anul viitor“, a declarat Cotovelea.

Nu este însă prima oară când ministrul societăţii informaţionale anunţă că urmează să primească de la consultanţi o recomandare pentru vânzarea Romtelecom: în luna aprilie el menţiona că analiza va fi gata până la finele lunii iunie, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO