Business Hi-Tech

Statul da drumul la alte doua proiecte de informatizare, in valoare de 14 milioane de euro

13.08.2009, 18:14 19

Companiile si institutiile de stat au continuat sa anunte pe banda rulanta noi licitatii pentru sisteme si solutii IT&C, contracte care ar mai putea atenua caderea severa a pietei locale de profil din acest an, estimata, in cazul echipamentelor la aproxomativ 50%. Dupa licitatiile lansate recent de Registrul Comertului (16 mil. euro) si RA-APPS (2,2 mil. euro), ieri Electrica si Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale au anuntat alte doua competitii.

Astfel, distribuitorul si furnizorul de electricitate Electrica va organiza, in 24 septembrie, o licitatie pentru achizitionarea de servicii informatice, valoarea estimativa a contractului, care se va derula pe o perioada de 39 de luni, ridicandu-se la 9,84 milioane de euro (TVA inclus). Contractul presupune furnizarea de servicii de arhivare computerizata si procesare si stocare de date, precum si servicii de dezvoltare si configurare de software si de recuperare a aplicatiilor in caz de accident informatic. "Achizitia se realizeaza in scopul imbunatatirii si extinderii sistemului de arhivare electronica a documentelor fizice si a mesageriei electronice din cadrul Electrica si la filialele de distributie cu asigurarea infrastructurii necesare (hardware si software), inclusiv a unui centru de recuperare a aplicatiilor in caz de accident informatic de catre prestator in cadrul serviciilor informatice IT", se arata in anuntul de participare publicat de societate.

Viitorii ofertanti vor depune o garantie de participare in suma de 500.000 de lei, precum si o garantie de buna executie in cuantum de 5% din valoarea contractului constituita prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale. Controlata de stat, prin Ministerul Economiei, Electrica este societatea comerciala cu activitati in domeniul distributiei si furnizarii energiei electrice.

 

4 mil. euro pentru un portal de informare a cetatenilor din UE

Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale(ASSI) va organiza, in 10 septembrie, o licitatie pentru achizitionarea unui sistem informatic de 17,05 milioane de lei (TVA inclus), care va pune la dispozitia cetatenilor din spatiul comunitar informatii legate de sfera serviciilor din Romania. Denumit "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in Sistemul Electronic National (SEN)", contractul se va derula pe o perioada de noua luni de la data atribuirii.

Contractul presupune achizitionarea de platforme informatice, servicii de instalare de computere si de echipament de procesare a informatiilor, precum si servicii de software, testari informatice si formare in informatica.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice" si are un buget total de 19,85 milioane de lei, conform datelor ASSI. Contributia financiara a Uniunii Europene se ridica la 16,34 milioane de lei, iar diferenta pana la 19,85 milioane de lei de ASSI.

Astfel, firmele sau persoanele care vor sa desfasoare activitati liberale (spre exemplu consultanta juridica - n.r.) pe teritoriul Romaniei pot accesa formularele si pot obtine autorizatiile necesare prin intermediul acestui sistem.

ASSI se afla in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO