Business Hi-Tech

Start-up-ul Flip şi-a triplat afacerile în 2022, la 36 mil. euro. În 3 ani de activitate a ajuns la peste 210.000 de clienţi

Start-up-ul Flip şi-a triplat afacerile în 2022, la 36...

Autor: Adrian Seceleanu

08.03.2023, 00:05 953

Flip Tehnologies, start-up-ul local care intermediază vânzarea şi cumpărarea de smartphone-uri recondiţionate, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 36 milioane de euro, de trei ori mai mare decât în 2021. Anul trecut a fost cel de-al treilea an de activitate al start-up-ului, acesta fiind înfiinţat la finalul lui 2019.

În total, în cei trei ani de activitate, Flip a ajuns la peste 210.000 de clienţi unici care au apelat la serviciile sale pentru a cumpăra sau a vinde telefoa­ne. Compania a plă­tit peste 17,5 mili­oane de euro celor care au ales să îşi vândă telefoanele prin platformă, iar în anul 2022, plăţile efectuate către aceştia au crescut cu 138% faţă de anul anterior. Oraşele din care sunt cei mai mulţi clienţi ai Flip sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi şi Constanţa. „Flip a pornit din nevoia de a putea vinde şi cumpăra telefoane recondiţionate la cele mai înalte standarde tehnice, rapid şi în siguranţă. Am reuşit să inovăm în acest domeniu, iar publicul are încredere în serviciile noastre. Vrem să păstrăm caracterul inovator al Flip în anii următori şi ne uităm la extinderea către alte pieţe, dar şi către introducerea unor noi categorii de produse pe platformă, pentru ca economia circulară şi protejarea mediului înconjurător să se transforme dintr-un trend într-o obişnuinţă.“, a spus George Moroianu, cofondator Flip.

Recent, start-up-ul s-a extins şi pe segmentul B2B, orientându-se către companiile prezente în România care doresc să facă alegeri mai sustenabile, oferind servicii de buyback sau de vânzare a telefoanelor recondiţionate.

„Companiile devin din ce în ce mai atente la impactul pe care activitatea lor îl are asupra mediului şi se orientează către soluţii concrete. Vânzarea în regim buyback a telefoanelor folosite sau achiziţionarea de telefoane recondiţionate pentru angajaţi sunt două soluţii la îndemână pentru atenuarea amprentei de carbon, pe care noi le oferim companiilor. Acestea pot folosi fondurile economisite printr-o atitudine mai responsabilă faţă de mediu pentru alte investiţii. Până acum, am înregistrat venituri de 3,3 milioane de euro pe segmentul B2B, şi am colaborat cu IMM-uri, multinaţionale, dar şi companii naţionale“, a declarat Nicolae Trofin, Chief Sales Officer pentru parteneriate de business la Flip.

Până acum, peste 7.500 de companii au apelat la serviciile oferite de Flip, cele mai multe din domenii precum FMGC, construcţii, comerţ sau HoReCa. Beneficiile oferite companiilor includ opţiuni de finanţare pentru IMM-uri, asigurându-se, în acelaşi timp, cele mai sigure practici de ştergere a datelor, prin certificarea ISO 17065.

Pe lângă opţiunea de vânzare a telefoanelor prin platformă, Flip colaborează şi cu mari retaileri de electronice din ţară (Flanco, eMAG, Samsung, Huawei) pentru a oferi consumatorilor serviciul de buyback chiar în locaţiile acestora, utilizând o aplicaţie dedicată, Flip BuyBack. Prin aceste servicii contribuie la atenuarea cantităţii de e-waste generată de telefoanele care nu mai sunt utilizate, Flip devenind unul dintre cei mai mari furnizori de buyback din ţară.

Anul trecut, Flip s-a extins şi pe două pieţe din regiune - în luna iunie în Bulgaria, iar în luna octombrie în Ungaria, unde activează sub numele de Rejoy.hu.

Flip are în prezent peste 160 de angajaţi, dintre care 83 sunt specialişti în echipa de service. Totodată, în cei trei ani de activitate, start-up-ul şi-a extins spaţiul, de la 30 mp în 2020, la peste 1.000 mp astăzi, pentru a acomoda service-ul propriu la cele mai înalte standarde tehnice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO