Business Hi-Tech

Start-up-ul Flip şi-a diversificat portofoliul de produse şi a introdus spre vânzare şi tablete recondiţionate. „Am preferat să aşteptăm ca business-ul nostru să se maturizeze, înainte de a adăuga o nouă categorie de produse”

Start-up-ul Flip şi-a diversificat portofoliul de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.08.2023, 13:33 102

Flip.ro, start-up-ul românesc care intermediază vânzarea şi cumpărarea de smartphone-uri recondiţionate, anunţă lansarea unei noi categorii de produse pe platformă. Astfel, de la jumătatea lunii august, Flip.ro oferă spre vânzare şi tablete recondiţionate, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Tabletele sunt disponibile în toate cele tre pieţe în care Flip este prezent - România, Bulgaria şi Ungaria, fiind disponibile şi pentru clienţii Flip Business.

„Întrebarea pe care am primit-o cel mai des, chiar de la lansare, a fost când vom lansa o nouă categorie de produse şi iată că acel moment a sosit (...). Am preferat să aşteptăm ca business-ul nostru să se maturizeze, înainte de a adăuga o nouă categorie de produse, pentru a ne asigura că avem toate condiţiile pentru ca recondiţionarea să rămână la aceleaşi standarde înalte cu care ne-am obişnuit clienţii în cazul telefoanelor. Am ales tabletele pentru a face acest pas pentru că, atât din punct de vedere software cât şi hardware, sunt cele mai similare telefoanelor”, a spus Alin Luca, cofondator al Flip.ro.

În prezent, pe platformă sunt disponibile 13 modele de tablete, toate produse de Apple. Preţurile pentru tablete pornesc de la 689.99 lei pentru iPad 6 9,7" (2018) versiune WiFi, 64 GB, şi pot ajunge până la 5719.99 de lei pentru a 5-a generaţie de iPad Pro 5 12.9" (2021), versiunea Cellular de 256GB, au mai spus reprezentanţii Flip.ro.

De asemenea, tabletele recondiţionate de pe Flip.ro au aceleaşi beneficii precum telefoanele recondiţionate - sunt verificate cu ajutorul a 67 de teste de calitate hardware şi software, au preţuri cu până la 40% mai mici comparativ cu tabletele noi, au garanţie de minimum 12 luni, sănătatea bateriei de peste 85%, retur gratuit 30 zile, plata în rate, şi sunt disponibile prin vânzare şi cu serviciul de Try Now Pay Later.

„Conform datelor interne, în 2021, piaţa de tablete din România era evaluată la 63 de milioane de euro, iar consumatorii îşi schimbă tabletele odată la 4-5 ani, conform Statista, aşa că avem încredere în acest serviciu. Ne dorim ca românii să poată vinde tabletele pe care nu le mai folosesc pe Flip.ro în următorul an. Anul viitor ne dorim să putem adăuga două noi categorii de produse recondiţionate - smartwatches şi laptopuri, ca să ne putem continua misiunea de a încuraja obiceiuri de consum mai responsabile atunci când vine vorba de electronice”, a adăugat Alin Luca.

Flip Tehnologies, companie înfiinţată la finalul lui 2019, a înregistrat afaceri de 36 milioane de euro în 2022, de trei ori mai mare decât în 2021. Din 2021, compania face parte din grupul eMAG de la care a primit finanţare de 8 milioane de euro, a ajuns la peste 190 de angajaţi şi s-a lansat deja în Bulgaria şi Ungaria. Până acum peste 300.000 de clienţi au apelat la Flip.ro pentru a vinde sau cumpăra un telefon ca nou.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO