Business Hi-Tech

Start-up-ul agri-fintech de origine turcă Tarfin pregăteşte lansarea unei platforme în România, pentru a simplifica procesul de aprovizionare. Adina China-Birta, director general, Tarfin România: Anul acesta ne-am propus să majorăm portofoliul de distribuitori cu 15%

Adina China-Birta, director general Tarfin România.

Adina China-Birta, director general Tarfin România.

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.02.2024, 11:13 147

Tarfin, start-up agri-fintech est-european specializat în furnizarea de soluţii avansate pentru sectorul agricol prin intermediul platformei sale digitale, pregăteşte lansarea platformei Tarfin PRO în România, pentru a simplifica procesul de aprovizionare, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Aplicaţia va oferi distribuitorilor posibilitatea de a-şi gestiona eficient capitalul, de a accesa produse noi şi de a-şi extinde afacerile.

„Aplicaţia va facilita achiziţionarea rapidă de inputuri agricole, eliminând necesitatea numerarului sau a împrumuturilor bancare. Distribuitorii vor avea acces şi la un nou canal de distribuţie, întrucât vor putea să-şi vândă produsele direct prin platformă, cu opţiuni flexibile de plată. În acest mod, Tarfin contribuie la eficientizarea sectorului agricol şi creşte competitivitatea retailerilor”, au transmis reprezentanţii Tarfin.

Pe parcursul anului 2023, compania a înregistrat o creştere accelerată de peste 35%, realizând vânzări de 85.000 de tone de inputuri agricole atât în Turcia, cât şi România. De asemenea, vânzările au avut un impact pozitiv asupra productivităţii fermierilor din peste 5.600 de sate. Astfel, prin furnizarea de îngrăşăminte şi seminţe, Tarfin a revitalizat aproximativ 555.000 de hectare de terenuri fertile. Cu 62.000 de fermieri şi peste 1900 de distribuitori agricoli, Tarfin îşi propune în 2024 să extindă reţeaua naţională de parteneri şi distribuitori, pentru a democratiza accesul fermierilor la finanţare.

„Anul acesta ne-am propus să majorăm portofoliul de distribuitori cu 15% pentru a putea sprijini şi mai mult fermierii, prin intermediul parteneriatelor durabile. Iniţiativa vine în completarea eforturilor depuse încă de la înfiinţare, întrucât am atins performanţa de a colabora cu distribuitori de diverse dimensiuni, acoperind toate categoriile de inputuri agricole. În prezent, fermierii beneficiază de o mai mare diversitate şi adaptabilitate în obţinerea resurselor necesare pentru activitatea agricolă”, a spus Adina China-Birta, director general Tarfin România.

De asemenea, Tarfin lucrează la dezvoltarea unei soluţii pentru a aborda direct problemele actuale ale fermierilor. Astfel, aplicaţia Tarfin Mobile va viza implementarea unor soluţii pentru finanţarea instantanee şi va facilita compararea preţurilor de la distribuitori, astfel încât fermierii să adopte decizii informate, în cele mai avantajoase condiţii de plată. „Tarfin Mobile îşi propune să aducă o nouă perspectivă asupra modului în care fermierii accesează şi gestionează resursele financiare, demonstrând angajamentul continuu al companiei faţă de adaptabilitate la dinamica economică şi rezultate remarcabile.”

În 2024, Tarfin va continua să fie un motor al transformării digitale şi financiare în sectorul agricol, prin oferta de soluţii moderne şi eficiente care să sprijine fermierii în faţa provocărilor dinamice, au mai spus reprezentanţii companiei.

„În 2024, intensificăm eforturile de a ne perfecţiona tehnologiile, de a extinde echipa şi de a inova prin modelele de afaceri care au ca scop îmbunătăţirea continuă a lanţului de aprovizionare agricolă. Cu sprijinul investiţiilor semnificative, ne propunem să extindem şi mai departe acoperirea Tarfin în diverse regiuni geografice, concentrându-ne în mod special pe Europa de Est. Expansiunea noastră internaţională, care a debutat cu succes în România, a devenit un motor vital în ecosistemul fintech. După finalizarea unui an agricol complet în România, am atins peste 120 de puncte de vânzare la nivel naţional şi local. Următorul obiectiv este să extindem iniţiativele noastre, având în plan extinderea în Polonia. Prin parteneriate de succes, atât naţionale, cât şi internaţionale, ne propunem să accelerăm dezvoltarea sectorului agricol", a spus Mehmet Memecan, fondator & CEO Tarfin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO