Business Hi-Tech

Star Storage a obţinut în instanţă suspendarea executării silite declanşate de ANAF împotriva companiei. Termenul în dosarul privind insolvenţa, stabilit pe 16 ianuarie 2024

Cătălin Păunescu, fondator şi CEO, Star Storage

Cătălin Păunescu, fondator şi CEO, Star Storage

Autor: Adrian Seceleanu

28.12.2023, 17:57 2332

Star Storage, una dintre cele mai cunoscute companii locale de IT - un furnizor de servicii de cloud şi infrastructură IT, digitalizare & automatizare şi procesare a documentelor, care a lansat la jumătatea lunii decembrie procedura de a intra în insolvenţă, a reuşit să blocheze în acest context, în instanţă, operaţiunile de executare silită iniţiate de ANAF împotriva companiei, arată datele din portalul instanţelor de judecată.

Conform soluţiei luate de secţia a VII-a civilă din cadrul Tribunalului Bucureşti suspendarea este valabilă până la momentul în care se va lua o decizie în dosarul privind cererea de intrare în insolvenţă. “Soluţia pe scurt: Admite în parte cererea. Suspendă provizoriu procedura de executare silită declanşată în dosarul de executare nr.13289912 al Direcţiei Generale Regională a Finanţelor Publice- Bucureşti-Administraţia Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii Serviciul Executare până la soluţionarea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de către debitoare în dosarul nr.37601/3/2023 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti – Secţia a VII-a civilă. Cu drept de a formula apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii, ce se va depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă”, conform datelor disponibile pe portalul instanţelor de judecată.

Conform aceleiaşi surse, termenul la care se va judeca la Tribunalul Bucureşti cererea de intrare în insolvenţă a fost stabilit pentru data de 16 ianuarie 2024.
Star Storage a  anunţat intrarea în insolvenţă „pentru a-şi restructura datoriile acumulate în perioada pandemiei de Covid-19.

Una dintre cele mai cunoscute firme de IT de pe piaţa locală, Star Storage este controlată integral de Cătălin Păunescu, fondator şi CEO. El a devenit acţionar unic al firmei după ce a cumpărat înapoi pachetul majoritar de acţiuni al firmei, de 65%, de la Emerging Europe Accession Fund (EEAF), care intrase în companie în 2014.

Conform datelor de la Finanţe, compania avea la finele anului 2022 datorii totale de 55,3 mil. lei, în scădere cu 14%. Star Storage a avut în 2022 afaceri de 29,4 mil. lei, în scădere cu 16% şi un profit net de 3,2 mil. lei - faţă de o pierdere netă de 6,6 mil. lei, cu un număr mediu de 173 de angajaţi, în scădere faţă de anul precedent.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO