Business Hi-Tech

Sony: vânzările VAIO au crescut cu 65% în 2011

Autor: Claudiu Ilioiu

29.03.2012, 17:58 210

Sony a înregistrat anul trecut o creştere a vânzărilor de laptopuri VAIO cu peste 65% faţă de anul precedent, atingând o cotă de piaţă de 4,5%, în linie cu estimările pentru 2011.

"Extinderea portofoliului de produse pe segmentele consumer şi business şi lansarea unor modele atractive pentru piaţa locală au fost principalii factori care au plasat anul trecut brandul VAIO peste evoluţia întregii pieţe de laptopuri", a declarat în cadrul unei conferinţe Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager Sony România.

Potrivit oficialului pe segmentul consumer produsele vedetă de anul trecut au fost seriile CA şi EH, iar pentru utilizatorii business au fost modele de top, Z şi SE.

"Pentru 2012, piaţa îşi va păstra ritmul de creştere moderată şi ne aşteptăm la o dezvoltare polarizată, odată către mobilitate foarte bună corelată cu o performanţa de top şi către segmentul de buget care se orientează către un laptop pentru utilizarea zilnică. Pentru VAIO ne aşteptăm la o creştere peste nivelul pieţei şi o cotă de piaţă de peste 5%", a mai spus Mircea Stoicescu.

Sony a lansat pe piaţa locală noile modele VAIO Z şi VAIO SE, modele concepute special pentru oamenii de afaceri care pun accent pe mobilitate şi performanţă.


Noul VAIO Z23

Noul model VAIO Z are carcasa din fibră de carbon şi cântăreşte 1,2kg. VAIO Z23, dispune de un procesor IntelCore i7 cu voltaj standard şi include o unitate optică Blu-ray Disc integrată în modulul monolitic extern - Power Media Dock.

Z23 dispune de un ecran Full HD (1920x1080p), iar bateria integrată a notebook-ului oferă o autonomie de lucru în mod stamina de până la 7 ore, care poate fi prelungită până la 14 ore cu bateria externă. Totodată, laptopul vine echipat cu o unitate de stocare SSD de 256GB, care permite iniţierea sistemului de operare în 20 de secunde şi închiderea laptopului în 3 secunde.

Noul VAIO SE2V

Noul model de notebook din seria VAIO SE este construit din magneziu şi aluminiu, are o grosime de 25 mm, o greutate de 1,96 kg şi dispune de ecranul VAIO Display Plus Full HD de 39,5 cm(15,5"). Modelul SE2V vine cu procesorul Intel Core i7.

Noul VAIO SE dispune de o baterie integrată cu o autonomie de până la 6,5 ore, în mod stamina, cu opţiunea unei baterii adiţionale care poate fi ataşată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO