Business Hi-Tech

Sony va relua parţial serviciile prin PlayStation Network

Sony va relua parţial serviciile prin PlayStation Network

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

01.05.2011, 15:46 124

Sony va relua parţial serviciile oferite prin platformaPlayStation Network, săptămâna viitoare, şi vaoferi stimulente clienţilor pentru a-i determina să nu plece laconcurenţă, după ce un hacker a furat datele personale din conturile a 78 de milioane deutilizatori, transmite Reuters.

Unii reprezentanţi ai companieijaponeze şi-au cerut duminică scuze pentru breşa de securitate,într-o conferinţă de presă, acestea fiind primele comentariipublice din partea Sony după criza care a dus la închidereaPlayStation Networkpe 19 aprilie.

Sony a reiterat posibilitatea caprintre datele furate să fi fost şi informaţii privind cardurile decredit ale clienţilor.

"Ne cerem scuze profunde pentruproblemele şi necazurile create utilizatorilor", a declarat KazuoHirai, pe locul doi în ierarhia companiei şi principalul candidatla succesiunea directorului general Howard Stringer, după care s-aînclinat adânc.

Stringer nu a participat laconferinţa de presă.

Mulţi utiliatori aiPlayStation au fost înfuriaţi de faptul că primulavertisment privind una dintre cele mai grave breşe de securitateinformatică produsă vreodată a venit la o săptămână după ce Sony aînchis reţeaua şi la câteva ore după de Hirai a prezentat primeletablete PC ale companiei.

Sony a anunţat că va ofericonţinut gratuit, inclusiv acces liber la reţea, timp de 30 dezile, utilizatorilor actuali, pentru a preveni plecareautilizatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO