Business Hi-Tech

Sony va oferi apeluri de voce si video prin consola portabila PlayStation

25.05.2007, 18:53 22

Posesorii consolei Sony PlayStation Portable (PSP) vor putea efectua apeluri de voce si video prin intermediul unei conexiuni wireless la Internet, scrie presa internationala. Prin intermediul unei camere si a unui microfon, utilizatorii vor putea apela alti posesori PSP, precum si posesorii unor telefoane British Telecom (BT). Aplicatia software a fost dezvoltata de BT si va permite in viitor apelarea PC-urilor, telefoanelor fixe si telefoanelor mobile. Serviciul va fi disponibil initial doar in Marea Britanie si va functiona pe retele wireless personale sau cele administrate de BT. Peste 24 de milioane de console PSP au fost comercializate in intreaga lume, opt milioane fiind vandute doar in Europa. Conform reprezentantilor BT, software-ul va fi distribuit mai multor companii telecom din 100 de tari. Mai multe detaliile asupra serviciului vor fi dezvaluite in luna august, in timp ce microfon-ul si camera pentru PSP vor fi lansate in aceste zile.
Acest serviciu nu este prima aplicatie a tehnologiei Voice-over-IP (VoIP) pentru consolele portabile. In 2005, compania japoneza Nintendo a anuntat programul Dspeak, care le-ar fi permis utilizatorilor consolelor DS sa efectueze apeluri VoIP. Aplicatia nu a mai fost insa lansata pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO