Business Hi-Tech

Soluţiile de securitate cibernetică ale Microsoft au ajuns un business de 10 mld. dolari pe an

Soluţiile de securitate cibernetică ale Microsoft au...

Autor: Adrian Seceleanu

01.02.2021, 00:01 59

Divizia de soluţii de securitate cibernetică a Microsoft Corp a înregistrat o creştere a veniturilor până la pragul de 10 miliarde de dolari, evoluţia reflectând o creştere a ameninţărilor cibernetice în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce companiile şi-au reajustat sistemele informatice pentru a funcţiona de la distanţă, scrie Wall Street Journal. Creşterea de peste 40% de la an la an ilustrează modul în care furnizorii de cloud aborb cote mari de piaţă în zona cu o creştere rapidă de securitate cibernetică, pe măsură ce multe companii îşi accelerează trecerea la servicii bazate pe cloud.

Investiţiile Microsoft în materie de securitate din ultimii ani au transformat-o într-un concurent redutabil pentru unele firme cibernetice mai mici, specializate în domenii precum securitatea e-mailurilor şi gestionarea identităţii, a declarat Alex Henderson, analist cibernetic la banca de investiţii Needham Group Inc. Informaţia a fost dezvăluită de Microsoft odată cu rezultatele sale record pentru trimestrul al patrulea.

Evoluţia pozitivă a fost determinată în parte de adopţia în creştere pentru serviciile bazate pe cloud, care îmbunătăţesc abilitatea companiilor de a lucra de la distanţă dar şi determină o vizibilitate mai scăzută a sistemelor lor de calcul în faţa potenţialelor atacuri cibernetice. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO