Business Hi-Tech

Softwin, Intrarom si TotalSoft s-au aliat pentru a lua banii UE pentru sectorul public

Softwin, Intrarom si TotalSoft s-au aliat pentru a lua banii UE pentru sectorul public

Liviu Dragan, directorul general TotalSoft

07.06.2007, 20:19 33

Companiile Ascenta (Softwin), Intrarom si TotalSoft au creat un consortiu ce urmareste implementarea de solutii IT in institutii din administratia publica din Romania, care sa fie proiectate astfel incat sa poata fi finantate din fondurile europene de 336 mil. euro alocate de UE Romaniei pentru perioada 2007-2013.
Consortiul urmareste acordarea de expertiza tehnica, logistica, precum si informatii necesare pentru derularea unor proiecte de informatizare a primariilor, prefecturilor, consiliilor locale si consiliilor judetene. In procesul implementarii, fondurile structurale si de coeziune vor acoperi 85% din cheltuieli, urmand ca 15% sa fie suportate din contributia publica.
Programul va fi promovat in cadrul unui turneu ce se va desfasura in iunie-noiembrie si va strabate orasele Cluj Napoca, Deva, Craiova, Constanta, Targu Mures si Bacau.
"Solutiile propuse de cele trei companii vor facilita accesul cetatenilor si agentilor economici la serviciile publice si vor scurta considerabil timpul necesar pentru obtinerea informatiilor", a declarat in cadrul unei conferinte de presa Liviu Dragan, directorul general TotalSoft.
Horatiu Berdila, directorul comercial Ascenta, a precizat ca nivelul utilizarii tehnologiilor IT in administratia publica din Romania este de 28%, in contrast cu cifra de 74% inregistrata la nivelul Uniunii Europene.
Consortiul doreste furnizarea unei solutii complete, pe trei nivele - infrastructura, Back Office (activitati specifice functionarilor publici) si Front Office (solicitari de informatii registratura, audienta online), a precizat Dragan. Obiectivul consortiului este sa obtina o cota de 35-40% din piata sistemelor informatice pentru administratia publica.
Primul proiect de implementare se realizeaza in prezent la Primaria Sectorului 6 Bucuresti, unde Ascenta si TotalSoft au castigat un contract in valoare de 2,4 mil. euro. Oficialii companiilor se asteapta ca implementarea sa fie finalizata in toamna acestui an.
Intrarom, unul dintre principalii furnizori de solutii IT&C din Romania, a inregistrat vanzari de peste 21 mil. euro in primul trimestru fiscal al anului 2007, o treime din suma de 63 mil. euro anuntata pentru anul fiscal 2006, a declarat Magda Mischie, directorul de relatii publice al companiei, adaugand ca, pentru 2007, Intrarom si-a propus o cifra de afaceri de 150 mil. euro. Claudiu Mititelu, directorul executiv al companiei, a precizat ca estimeaza venituri de 5 mil. euro din zona administratiei publice pentru anul curent.
Oficialii TotalSoft, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de solutii software de business, se asteapta la o cifra de afaceri de 13 mil. euro pentru 2007. In primul trimestru fiscal al anului curent, compania a inregistrat un profit operational de 1 mil. euro.
Ascenta este brand-ul sub care activeaza din noiembrie 2006 divizia de consultanta IT si solutii software a grupului Softwin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO