Business Hi-Tech

Soft32 s-a retras din Trafic.ro

02.07.2007, 18:04 29

Lucian Todea, directorul ITNT, compania care detine soft32.com, a decis sa retraga site-ul din clasamentul trafic.ro, unde se afla pe prima pozitie, motivand ca listarea nu aducea niciun avantaj.
Trafic.ro prezinta un clasament al celor mai vizitate site-uri, dupa numarul de vizitatori si furnizeaza si alte informatii despre cei care acceseaza site-urile monitorizate. Soft32.com este un site specializat pe softuri.
Decizia proprietarului soft32.com, site specializat pe download si stiri, vine la scurt timp dupa ce un alt site important, softpedia.com, a fost retras din clasamentul trafic.ro.
"M-am gandit de mai mult timp sa retrag site-ul din clasamentul trafic.ro, pentru ca nu ne aducea niciun avantaj. Vrem ca statisticile sa fie private. In plus, noi avem target international, iar clasamentul trafic.ro, din Romania, nu este foarte cunoscut la nivel international", a declarat Lucian Todea, care a precizat ca soft32.com beneficiaza de o statistica a traficului de pe site oferita de Google.
"Aveam in paralele statistici oferite prin trafic.ro si Google Analytics. Am ales sa ramanem cu cele oferite de Google, care sunt foarte bune si care sunt ceea ce avem noi nevoie", a mai spus Todea.
Oficialii companiei Netbridge, care detine trafic.ro, nu au putut fi contactati pentru comentarii. Principala sursa de venituri a soft32.com si softpedia o reprezinta publicitatea online, care la randul ei depinde de numarul de vizitatori.
Inainte de retragerea din Trafic.ro, soft32.com a inregistrat scaderi ale numarului de vizitatori, compania pierzand primul loc din clasamentul trafic.ro in favoarea companiei Neogen.
Conform trafic.ro, soft32.com a avut in luna ianuarie a acestui an 4,241 milioane de vizitatori, cifra care a scazut la 3,732 milioane in luna mai a acestui an. In luna iunie numarul de vizitatori scazuse la 2,99 milioane.
Pentru acest an, compania ITNT - care detine soft32.com, si-a propus o cifra de afaceri de 0,9 mil. euro. Lucian Todea a declarat recent ca a primit numeroase oferte de preluare pentru soft32.ro, dar niciuna dintre acestea nu a fost concretizata. "Sunt oricand dispus sa port discutii de vanzare, mai ales ca asa mi-as da seama, in primul rand, care este valoarea afacerii mele."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO