Business Hi-Tech

Snapchat ar putea lucra la dezvoltarea unui produs hardware

Snapchat ar putea lucra la dezvoltarea unui produs hardware

Autor: Ioana Nita

06.09.2016, 00:00 166

Start-up-ul american Snapchat, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri o aplicaţie prin intermediul cărora pot trimite poze, clipuri video şi mesaje de tip text, a fost acceptat în grupul Bluetooth Special Interest Group (SIG), ceea ce indică faptul că ar putea lucra la dezvoltarea unui produs hardware, scrie presa internaţională. Asociaţia SIG este cea care defineşte standardele pentru tehnologia wireless Bluetooth, iar companiile care vor să dezvolte echipamente compatibile cu această tehnologie trebuie să fie membre ale grupului. Potrivit Financial Times, Snapchat şi-a arătat în ultima perioadă interesul pentru tehnologia realităţii augmentate, compania făcând o serie de achiziţii în zona de software dezvoltat pe baza acestei tehnologii.

De asemenea, Snapchat a avut de asemenea intenţia să cumpere start-up-ul Vergence Lab, care a dezvoltat un echipament folosit pentru redarea realităţii augmentate. Mai mult, există zvonuri conform cărora compania americană ar putea chiar să fi început deja să dezvolte ochelari “inteligenţi”, precum Google Glass.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO