Business Hi-Tech

Smartree, un nou jucator atras de afacerile cu soft pentru resurse umane

31.10.2002, 00:00 46

Afacerile cu software pentru gestiunea afacerilor prind bine in Romania. Dovada este si aglomerarea tot mai accentuata a pietei furnizorilor de astfel de solutii. Ieri si-a facut aparitia in acest peisaj un nou jucator: Smartree Romania.
Alaturi de lansarea oficiala a companiei a avut loc si prezentarea ofertei Smartree de aplicatii software pentru gestiunea resurselor umane.
Cum a aparut insa Smartree pe piata romaneasca? Compania activeaza de doi ani pe piata romaneasca a resurselor umane dar era cunoscuta pana nu demult sunt denumirea ResurseUmane.ro. La 1 septembrie 2002, ResurseUmane.ro a fost preluata de Smartree Ltd London.
Ca urmare, compania a trecut printr-un proces de rebranding iar ieri a fost lansata oficial sub noua denumire, o data cu portofoliul sau de produse.
Oficialii Smartree Romania nu au dorit sa precizeze suma pe care firma britanica a platit-o pentru ResurseUmane.ro.
Produsele:
Noul portofoliu de produse include aplicatii de gestiune a activitatilor de resurse umane dintr-o companie.
* SmartPayroll este o solutie software clasica de salarizare. "SmartPayroll a fost conceputa sa preia administrarea procesului de salarizare si a tuturor implicatiilor acesteia in interiorul si exteriorul organizatiei. Acest produs ofera imaginea clara a costurilor salariale la nivel de angajat, la nivel de departament sau de companie, ori chiar la nivelul unui grup de companii, permite transferul datelor catre contabilitate in mod automat si preia responsabilitatea ca toate procesarile sa fie conforme cu legislatia in vigoare", spun oficialii Smartree.
* SmartTime simplifica si automatizeaza procesul de pontaj din cadrul unei companii, cu scopul de a-l eficientiza. Este un instrument de inregistrare si manipulare a informatiilor referitoare la pontaj, capabil sa genereze rapoarte pentru monitorizarea timpului lucrat de angajati.
* SmartPersonnel este o aplicatie software care ofera o imagine de ansamblu asupra organizatiei si evolutiei sale de-a lungul timpului. Solutia usureaza inregistrarea si gestionarea informatiilor legate de fiecare angajat, persoana, pozitie si departament.
* SmartVouchers este o aplicatie dezvoltata in parteneriat cu firma franceza Sodexho Pass si poate fi utilizata pentru administrarea bonurilor de masa oferite de companie angajatilor. Permite urmarirea traseului comenzilor de bonuri de masa la orice ora si calcularea cantitatii necesare in functie de prezenta, evitand orice neintelegeri ce ar putea aparea.
* SmartMedical este o aplicatie care permite fluidizarea comunicarii intre firme, aflate pe pozitia de angajtori, si companiile sau institutiile care ofera servicii medicale pentru angajatii primelor.
* SmatNavigator este un instrument de navigare prin organigrama unei companii.
* SmartRecruitment gestioneaza in timp real accesul la informatiile referitoare la procesul de recrutare de personal in cadrul unei organizatii.
* SmartPerformance este o aplicatie care ajuta managementul unei companii in evaluarea performantelor angajatilor.
* SmartPlanning este un instrument care permite planificarea dezvoltarii de ansamblu a unei organizatii.
Aplicatiile au fost create in Romania de catre echipa de la ResurseUmane.ro. Pentru comercilizarea acestor aplicatii, Smartree a adoptat trei tipuri de modele de afaceri. Astfel, produsele pot fi vandute ca orice software, prin licenta. Aplicatiile por fi si inchiriate in sistem ASP (Application Service Provider) astfel incat firma-client sa plateasca o anumita suma lunar pentru utilizarea softurilor respective. Ultimul model de business se refera la outsourcing adica la externalizarea completa a unei parti din activitatea de resurse umane, aceasta urmand a fi desfasurata numai de catre Smartree pentru firma-client.
Printre clientii Smatree se numara deja cateva nume importante de pe piata romaneasca cum ar fi Rompetrol, Coty, Policolor si Nestle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO