Business Hi-Tech

Siveco prevede o creştere de 15% în 2011 şi mizează pe proiectele internaţionale

23.08.2011, 15:31 236

Obiectivul Irinei Socol, preşedintele şi fondatorul companiei SIVECO, cel mai mare producător local de software, este de a înregistra o creştere de cel puţin 15% pentru a depăşi 70 de milioane de euro cifră de afaceri.

Compania are un număr mare de proiecte dintre care cele mai mari sunt în aproape opt ţări, însă prezenţa companiei se extinde la 24 de ţări.

"Avem un număr mare de proiecte internaţionale anul acesta printre care se numără proiecte de dezvoltare cu Comisia Europeană şi proiecte la nivel naţional în Cipru, în Maroc şi în Dubai", a declarat Socol.

Planurile Irinei Socol pentru Siveco sunt strâns legate de expansiunea pe plan internaţional. În câţiva ani jumătate din businessul de software ar trebui să vină din afara graniţelor României. "Aproximativ 30% din încasări vin din afară", a spus Socol.

Proiectele cu statul român în viziunea managerului companiei sunt foarte grele, ele reprezentând peste 40% din totalul business-ului intern. Cu toate acestea nu sunt atât de multe proiecte pe cât compania şi-ar dori. Potrivit oficialului SIVECO cceste proiecte cu statul sunt un atu pentru câştigarea altor proiecte de la Bruxelles, dar şi investiţiile de la IBM sau alţi investitori ne-au ajutat foarte mult.

În planurile Irinei Socol pentru Siveco se întrevede dincolo de expansiune şi posibilitatea unei listări la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels