Business Hi-Tech

Siemens: soarta diviziei de mobile ramane indecisa

24.01.2005, 00:00 17

Pentru a pune capat zvonurilor privind vanzarea diviziei de telefoane mobile a Siemens catre LG Electronics, NEC, BenQ sau chinezii de la Ningbo Bird, oficialii companiei germane au precizat ca viitorul ei nu a fost hotarat deocamdata.
Cert este ca divizia de telefoane mobile merge in continuare in pierdere si sperantele privind gasirea unei solutii pana la Heinrich von Pierer s-au spulberat. Presedintele Siemens se va retrage saptamana viitoare si a declarat presei germane ca "este exagerat sa asteptam anuntarea unei solutii pentru divizia de terminale intr-un termen atat de scurt".
Heinrich von Pierer a precizat ca optiunile raman deschise: restructurarea diviziei, vanzarea ei catre o alta companie sau chiar inchiderea completa a companiei numarul patru pe piata mondiala a telefoanelor mobile. "Totusi, inchiderea ei ar insemna pierderea unor lucruri extrem de valoroase. Numai brandul Siemens singur este extrem de valoros", a precizat presedintele companiei. Cert este ca "situatia nu poate continua asa cum este in prezent", lucru pe care oficialul l-a afirmat extrem de clar in ultimele saptamani.
Desi detine o cota de aproape opt procente din piata mondiala de telefoane mobile, divizia de telefoane mobile a Siemens a avut in anul fiscal incheiat la 30 septembrie pierderi operationale de 15 milioane de euro, in ciuda faptului ca vanzarile au crescut cu 31%, ajungand la peste 50 de milioane de unitati.
La finalul anului trecut, la scurt timp dupa ce IBM vindea divizia de PC-uri catre chinezii de la Lenovo Group, presa germana anunta ca Siemens va vinde divizia de terminale mobile catre grupul chinez Ningbo Bird. Zvonul a fost dezmintit, insa de atunci pe lista potentialilor cumparatori au aparut si nume sonore precum LG Electronic, NEC sau BenQ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO