Business Hi-Tech

Serviciul 112 debuteaza astazi in Bucuresti

14.06.2004, 00:00 22

Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 pentru Bucuresti va fi disponibil incepad de astazi odata cu incheierea oficiala a fazei de testare incepute in data de 15 mai, au informat oficialii Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).
Pana la inceputul anului viitor, sistemul 112 va functiona pe intreg teritoriul Romaniei, fiind in masura sa colecteze apeluri din toate retelele de telefonie fixa sau mobila. Pentru o perioada de sase luni, numarul de urgenta 112 va functiona in paralel cu celelalte numere telefonice nationale pentru anuntarea urgentelor (955 - Politie, 961 - Ambulanta, 981 - Pompieri). Dupa aceea, 112 urmeaza sa devina singurul numar de apel pentru astfel de situatii.
Administrat de STS, Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta are ca scop cresterea gradului de protectie a cetateanului, au precizat oficialii. Valoarea contractului pentru sistemul112 se ridica la 40 de milioane de euro.
Sistemul va contribui pe viitor si la sporirea capacitatii de prevenire, control, interventie in cazul producerii unor dezastre, situatii de criza si alte evenimente ce impun interventia coordonata a serviciilor implicate in rezolvarea urgentelor (Politie, Ambulanta, Pompieri, Protectie Civila, Antitero etc.). Furnizorul principal de tehnologie pentru acest proiect este compania suedeza Ericcson, care a livrat aplicatia software si echipamentul necesar conectarii centrelor de preluare a apelurilor si agentiile dispecer.



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO