Business Hi-Tech

Semnal de alarmă tras de Orange: Avem viteze record la net, dar şi 10 milioane de români care nu au competenţe digitale de bază, care nu ştiu să creeze un cont online, să rezolve lucruri simple, iar dezvoltarea României depinde de aceste competenţe digitale

Elizabeth Tchoungui, vicepreşedinte executiv CSR, Orange Group: Aceste centre digitale Orange fac parte din angajamentul nostru de a reduce decalajul digital, deoarece, la nivel global, 45% dintre oameni nu folosesc internetul.

Elizabeth Tchoungui, vicepreşedinte executiv CSR, Orange Group: Aceste centre digitale Orange fac parte din angajamentul nostru de a reduce decalajul digital, deoarece, la nivel global, 45% dintre oameni nu folosesc internetul.

Autor: Adrian Seceleanu

02.07.2023, 12:15 12888

Grupul francez a deschis şi în România, cu o investiţie de peste 800.000 de euro, un centru de competenţe digitale, care va oferi training pentru 2.000 de oameni pe an Elizabeth Tchoungui, vicepreşedinte executiv CSR, Orange Group: În viitor vom deschide asemenea centre şi în oraşe mai mici.

România se laudă cu unele din­tre cele mai performante reţele de comunicaţii din lu­me şi astfel şi cu unele dintre cele mai mari viteze de acces la internet dar perspectivele de dezvoltare a economiei sunt ameninţate de numărul mare de români care nu au cunoştinţe digitale de bază, au avertizat reprezentanţi ai Orange, gigantul francez din telecom care domină şi piaţa locală de comunicaţii, în cadrul unui eveniment prin care com­pania a lansat un centru care va oferi servi­cii de instruire digitală atât pentru tineri cât şi pentru adulţi.

„Noi credem că aspectele acestea ce ţin de competenţele digitale vor face diferenţa în dezvoltarea României şi dezvoltarea celor alte ţări. Gândiţi-vă la cei 10 milioane de români care nu au competenţe digitale, care nu ştiu să comunice online, care nu ştiu să facă un e-mail, să-şi creeze un cont, care nu ştiu să selecteze o informaţie ca fiind co­rectă sau incorectă, care nu pot rezolva nişte sarcini simple, nu pot face o plată online, nu pot încărca un formular la o instituţie sau nu pot să-şi facă un simplu CV pe care să-l trimită unui angajator“, a declarat Ovidiu Ana, directorul executiv al Fundaţiei Orange România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO