Business Hi-Tech

Seful Orange admite ca ia in calcul o achizitie

Seful Orange admite ca ia in calcul o achizitie
17.03.2008, 19:04 15

Orange Romania are drept obiectiv sa fie prezenta pe toate segmentele pietei telemedia, iar pentru a atinge acest obiectiv, compania nu exclude achizitia unui alt operator.
"Cred ca este prea devreme ca sa discutam despre cazuri concrete (de achizitii - n. red.), dar, dupa cum am spus public si in alte ocazii, este ambitia noastra, ca parte a strategiei Next a France Telecom, sa furnizam servicii convergente si sa devenim activi pe toate segmentele pietei telemedia", a declarat Richard Moat, CEO al Orange.
"Ambitia noastra este sa ajungem intr-o pozitie in care sa putem oferi servicii quad-play pe piata romaneasca. In mod evident, optiunile de a realiza acest lucru sunt incheierea unui parteneriat sau, posibil, printr-o achizitie. Toate posibilitatile sunt deschise, dar trebuie sa discutam acest lucru cu managementul France Telecom inainte de a lua o decizie", a adaugat Moat.
Orange a derulat in prima parte a acestui an o promotie alaturi de UPC Romania, cel mai mare operator de cablu TV de pe piata locala, fapt care a dus la aparitia unor speculatii pe piata ca Orange ar fi interesat de preluarea UPC. Intr-un interviu acordat ZF la inceputul lunii februarie, Moat negase ferm orice discutie pe aceasta tema intre Orange si UPC.
In ce priveste rezultatele campaniei promotionale desfasurate alaturi UPC, seful Orange a refuzat sa ofere alte detalii, afirmand ca acestea se afla inca in analiza celor doua companii. "In functie de rezultatele analizei vom discuta cu managementul UPC Romania pentru a vedea cum putem extinde colaborarea intre cele doua firme", a spus Moat.
Didier Lombard, CEO al France Telecom - care s-a aflat saptamana trecuta la Bucuresti pentru a marca atingerea de catre Orange a pragului de 10 milioane de clienti -, a mentionat ca noua strategie a grupului este aceea de a face achizitii, insa nu a dorit sa faca referiri la contextul local. "Noua noastra politica este ca atunci cand vrem sa facem ceva nou, daca avem nevoie de abilitati, de cunostinte pe care nu le avem in interiorul Orange, sa incercam sa cumparam compania care stim ca le are".
Lombard a lasat sa se inteleaga ca in luna septembrie a acestui an grupul France Telecom va numi un nou CEO la Orange Romania, odata cu expirarea celui de-al doilea mandat al lui Richard Moat. "France Telecom are o politica de a roti persoanele din managementul superior al subsidiarelor. Rezultatele lui Richard Moat la conducerea Orange Romania sunt remarcabile si, ca sa parafrazez sloganul nostru, el are un viitor luminos in cadrul grupului." "Richard Moat ar putea ajunge CEO in alta tara in care suntem prezenti sau ar putea ajunge in stafful de manageri al France Telecom", a adaugat Lombard.
Pe de alta parte, Moat a reiterat ideea ca Orange Romania este interesata sa participe la licitatia pentru achizitionarea unei licente WiMAX, pentru a-si spori capacitatea de transmitere a datelor.
Moat a mai declarat ca Orange si Vodafone au inceput sa utilizeze in comun locatiile unde sunt amplasate propriile antene (site sharing), pentru reducerea cheltuielilor de investitii si cresterea gradului de acoperire in anumite zone ale tarii. "Procesul a fost initiat in 2007 si avem deja cateva sute de locatii pe care le utilizam in comun cu Vodafone Romania. Vom continua acest proces si in acest an".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO