Business Hi-Tech

Şeful ANCOM: cu puţin noroc, piaţa telecom ar putea creşte în 2011

Şeful ANCOM: cu puţin noroc, piaţa telecom ar putea creşte în 2011

Autor: Adrian Seceleanu

22.12.2010, 16:01 48

Piaţa locală de comunicaţii ar putea înregistra anul viitor, "cupuţin noroc" o creştere, estimează Cătălin Marinescu, preşedinteleautorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM).

"Piaţa telecom ar mai putea scădea în ansamblu şi anul viitordar, cu noroc, am putea asista la o stabilizare şi la revenirea pecreştere", a declarat şeful ANCOM în cadrul unei întâlniri cupresa. Pentru acest an Marinescu estimează că piaţa fie a scăzutuşor, fie a înregistrat o stagnare la nivelul înregistrat în 2009,de 3,9 miliarde de euro.

"În acest an serviciile de internet au continuat să crească, darrămâne de văzut dacă au compensat scăderea de pe celelaltesegmente".

ANCOM nu a centralizat deocamdată datele de la operatori înlegătură cu veniturile obţinute în acest an. Cel mai importantsegment de pe piaţa locală de comunicaţii este cel al telefoniemobile, care a contabilizat venituri de 2,4 mld. euro, potrivitunei estimări a France Telecom (proprietarul Orange România).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO