Business Hi-Tech

SeedBlink deschide drumul investitorilor români spre start-up-uri din Italia şi din alte ţări printr-un parteneriat cu platforma italiană de co-investiţii Doorway

SeedBlink deschide drumul investitorilor români spre...

Autor: Alexandra Cepăreanu

09.05.2023, 00:00 75

Platforma de investiţii în start-up-uri tech SeedBlink anunţă încheierea unui parteneriat cu fintechul italian Doorway prin care cele două companii îşi vor recomanda reciproc oportunităţi de investiţii, oferind astfel investitorilor – atât celor din România, cât şi celor din afară - acces la runde de investiţii în start-up-uri şi scale-up-uri hi-tech cu potenţial ridicat de scalare, prezente pe diferite pieţe. Astfel, cele două companii intenţionează să faciliteze investiţiile transfrontaliere la nivel paneuropean prin consolidarea infrastructurii financiare disponibile pentru IMM-urile din domeniul tehnologiei. „Creşterea sectorului tehnologic european este promiţătoare, însă nivelul de fragmentare al pieţei de investiţii, fiecare ţară având propriul sistem juridic pentru companii, nu este benefic. Prin urmare, provocarea este de a construi o reţea europeană cu reprezentare locală în fiecare ţară. Poziţia de lider a Doorway în Italia va oferi investitorilor noştri acces la investiţii cu potenţial ridicat, cu ADN italian validat de un jucător local bine informat (...)“, a transmis Ionuţ Pătrăhău, managing partner al SeedBlink, printr-un comunicat.

De asemenea, parteneriatul dintre SeedBlink şi Doorway va pune la dispoziţia investitorilor un portofoliu în continuă evoluţie de tranzacţii de top, în runde avansate sau de tip follow-on, cu perspective de exit mai rapid şi având adesea ca şi co-investitori fonduri internaţionale de venture capital.  „Suntem încântaţi să ne asociem cu SeedBlink (...). Parteneriatul va oferi comunităţii de investitori de la Doorway acces la start-up-urile şi scale-up-urile tehnologice europene de top selectate de SeedBlink din toată Europa. Credem că un portofoliu diversificat, creat prin intermediul expertizei combinate de selectie şi verificare a Doorway şi SeedBlink, poate aduce un avantaj real în ceea ce priveşte crearea de valoare economică pentru investitori“, a spus Antonella Grassigli, director executiv al Doorway.

Peste 70.000 de investitori s-au alăturat comunităţii SeedBlink, care a strâns în ultimii trei ani 60 de milioane de euro de la investitori individuali pentru start-up-urile tehnologice europene. Începând cu 2021, platforma de investiţii SeedBlink s-a extins prin deschiderea de birouri în Bulgaria şi Grecia, iar în regiunea Benelux printr-o achiziţie. Platforma Doorway s-a lansat în 2019, iar în cei patru ani de activitate, platforma a facilitat investiţii de peste 20 de milioane de euro către 35 de companii inovatoare, dintre care 70% au un impact social semnificativ şi se concentrează pe diversitate.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO