Business Hi-Tech

SeedBlink a încheiat un parteneriat cu platforma italiană de co-investiţii Doorway prin care investitorii români au acces la runde de finanţare derulate de startup-uri din Italia sau alte ţări

SeedBlink a încheiat un parteneriat cu platforma...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2023, 10:56 154

Platforma SeedBlink a încheiat un parteneriat cu fintechul italian Doorway prin care  cele două companii îşi vor recomanda reciproc oportunităţi de investiţii, oferind investitorilor acces la runde de investiţii în start-upuri şi scale-upuri hi-tech cu potenţial ridicat de scalare. 

Prin acest parteneriat, comunitatea de investitori a SeedBlink va avea acces la tranzacţii selectate de Doorway în Italia şi la nivel internaţional, dar şi viceversa.

"Creşterea sectorului tehnologic european este promiţătoare, însă nivelul de fragmentare al pieţei de investiţii, fiecare ţară având propriul sistem juridic pentru companii, nu este benefic. Prin urmare, provocarea este de a construi o reţea europeană cu reprezentare locală în fiecare ţară. Poziţia de lider a Doorway în Italia va oferi investitorilor noştri acces unic la investiţii cu potenţial ridicat, cu ADN italian validat de un jucator local bine informat. Parteneriatul este în armonie cu misiunea noastră de a conecta eficient investitorii şi start-upurile tech, construind un ecosistem financiar care va sprijini dezvoltarea unui hub tehnologic în Europa”, a spus Ionuţ Pătrăhău, managing partner al SeedBlink.

Ambele platforme sunt autorizate (SeedBlink în cadrul ECSPR, Doorway de către CONSOB) pentru o protecţie extinsă a investitorilor.

Doorway a asigurat deja un parteneriat cu Ourcrowd, o platformă globală de investiţii online, desemnată de Pitchbook drept cel mai activ investitor de capital de risc din Israel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO