Business Hi-Tech

Schimbări în structura grupului Vodafone: România intră în coordonarea lui Michel Combes

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

09.09.2010, 23:57 84

Subsidiara din România a grupului britanic Vodafone va trece dela 1 octombrie într-o nouă structură organizaţională, care vacuprinde exclusiv afacerile europene ale operatorului şi va ficoordonată de un alt manager, francezul Michel Combes. Anterior,România dar şi Cehia, Ungaria şi Turcia făceau parte dintr-ostructură care includea şi ţări din Africa şi era separată desubsidiarele din Europa Occidentală.

Decizia luată de grup, de a separa Europa de ţările emergente,reflectă natura diferită a activelor şi a stadiului de dezvoltareal sectorului telecom în cele două regiuni, au spus oficialiiVodafone. Subsidiara locală a Vodafone, cu afaceri de 929 mil. euroîn 2009, va trece în coordonarea lui Michel Combes, 48 de ani, unfost director financiar şi vicepreşedinte al grupului FranceTelecom. El a mai lucrat pentru companii precum TDF, GlobeCast,Assystem-Brime, dar şi la ministerul transporturilor din Franţa.Combes lucrează pentru Vodafone din 2008 şi ocupă în prezentfuncţia de CEO pentru regiunea Europa în cadrul grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO