Business Hi-Tech

Schimbarea postului TV in timpul reclamelor ar putea deveni imposibila

21.04.2006, 00:00 13

Intr-o perioada in care calupurile de spoturi publicitare transmise pe posturile TV pot fi usor evitate cu ajutorul echipamentelor care pot inregistra emisiunile sau filmele favorite, ocolind reclamele foarte populare mai ales in SUA, sau chiar printr-o simpla apasare a butoanelor telecomenzii, consumatorii de televiziune s-ar putea trezi in fata unei surprize neplacute: aparitia unei tehnologii care sa nu permita schimbarea postului TV in timpul reclamelor.

In fapt, aceasta perspectiva este chiar foarte apropiata, daca ne gandim ca firma olandeza Royal Philips Electronis a inregistrat deja un brevet de inventie pentru o tehnologie care le va putea permite posturilor TV sa "inghete" afisarea unui post pe durata difuzarii spoturilor publicitare, astfel incat consumatorii sa nu le mai poata evita decat daca, pur si simplu, pleaca din incaperea in care se afla televizorul. Tehnologia ar putea fi implementata fie in televizoare, fie in alt echipamente, potrivit Philips.

Totusi, potrivit companiei olandeze, tehnologia care nu va permite schimbarea unui post TV ar putea fi evitata, insa nu pe degeaba, ci prin achitarea unei taxe catre furnizorul programelor. Astfel, consumatorii vor putea evita vizionarea a minute intregi de reclame.

O alta varianta, totusi, de dezvoltare a acestei tehnologii inca foarte "tinere" ar putea fi aceea de a servi consumatorii si nu posturile TV, permitandu-le celor care se uita la televizor sa elimine calupurile publicitare. Potrivit Philips, intentia sa nu a fost si nici nu este de a forta consumatorii sa urmareasca reclame impotriva vointei lor.

"Am dezvoltat un sistem prin intermediul caruia un consumator poate alege, la inceputul unui film, sa vada productia fie cu, fie fara reclame", sustine compania prin intermediul unui comunicat. Philips sustine, de altfel, ca nu intentioneaza sa utilizeze aceasta tehnologie in nici unul dintre produsele sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO