Business Hi-Tech

SAP Romania si-a crescut incasarile cu 72% anul trecut

28.01.2005, 00:00 15

Divizia locala a celui mai mare producator de software pentru afaceri din lume, SAP, a reusit sa isi creasca in 2004 incasarile din licente si mentenanta cu 72% fata de anul anterior.
Oficialii companiei nu au precizat cifra exacta a incasarilor realizate anul trecut. Conform datelor anterioare, SAP avea in 2003 afaceri in jurul a 5,2 milioane de euro.
Filiala locala a companiei germane a avut cea mai mare rata crestere a incasarilor fata de targetul stabilit in randul subsidiarelor companiei germane, a declarat pentru ZF Valentin Tomsa, directorul SAP Romania. Istoria se repeta: veniturile companiei au crescut in 2003 cu 58% fata de 2002, cand divizia locala avea incasari de 3,3 milioane de euro.
SAP a reusit sa adune la sfarsitul anului trecut pe piata romaneasca 120 de clienti. Anul trecut a crescut numarul de companii romanesti si in special a celor din sectorul companiilor medii care utilizeaza solutiile de business ale producatorului german, spune Tomsa. Platformele SAP au in acest moment peste 7000 de utilizatori in Romania. Printre cei mai noi clienti ai companiei se numara Vincon Vrancea, Codecs, Schneider Electric, Team Advertising / Young&Rubicam, Campofrio, Dedeman, iar din sectorul public primaria din Timisoara. Din portofoliul companiei nu lipsesc insa nici nume mari precum BCR, BRD, Electrica, Sidex, Metro, OMV, Alcatel sau Holcim.
Producatorul german de soft pentru afaceri continua in acelasi timp politica sa de investitii pe piata din Romania, pentru a-si creste prezenta in randul companiilor autohtone. Un exemplu in acest sens il constituie solutia specifica pentru denominarea leului oferita clientilor SAP. Compania va investi de asemenea pentru dezvoltarea si promovarea unor noi solutii pentru companiile mici si mijlocii si va continua politica de parteneriate care sa asigure suport local si expertiza companiilor romanesti.
SAP Romania are printre prioritatile sale pentru 2005 sectorul financiar-bancar, sectorul public si domeniul companiilor medii. In prezent, SAP are 14 parteneri in Romania si continuam sa primim solicitari de parteneriate din partea unor companii IT romanesti cunoscute.
"Consideram ca, in perspectiva proceselor de integrare in Uniunea Europeana, companiile romanesti care aleg sa-si eficientizeze afacerile prin SAP au toate premizele pentru a-si mentine competitivitatea si pentru a-si dezvolta in continuare activitatile", a explicat Tomsa.
Cel mai mare producator de software pentru afaceri la nivel mondial, compania germana SAP, a avut anul trecut incasari totale de 7,5 miliarde de euro, cu 7% mai mari ca anul anterior si un profit net de 1,3 miliarde de euro, cu 22% mai mare. Cota de piata a companiei la nivel international a urcat la 57%, fata de 53% la finalul lui 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO