Business Hi-Tech

SAP: IT-ul devine arma strategica pentru marile companii

09.03.2005, 00:00 16

Economia mondiala va trece printr-o perioada de consolidare pana in 2010, marcata de fuziuni care vor crea mari jucatori de talie internationala, iar concurenta va creste puternic, astfel ca singura arma strategica, care va face diferenta intre liderii pietei ramane tehnologia, se arata intr-un studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) si sponsorizat de SAP.


Cel mai mare producator de software pentru afaceri din lume, compania germana SAP spune ca 60% dintre managerii lumii se tem de eventualele fuziuni din segmentul lor de activitate, care vor crea super-companii. Aproximativ 83% dintre managerii celor mai mari companii recunosc ca IT-ul este un element critic care va permite adaptarea la realitatile din piata. Circa 58% dintre participantii la studiu au apreciat ca tehnologia le ofera un avantaj pe piata din ce in ce mai competitiva.


Piata mondiala de software pentru afaceri se va schimba si ea fundamental in urmatorii cinci ani, a declarat seful SAP, Henning Kagermann. El a spus ca piata merge de la simplele aplicatii de afaceri - contabilitate, resurse umane, management de proiecte - catre solutii complexe si specializate, care obligatoriu vor rula pe o platforma standard. De aceea, pe piata softului de afaceri sunt avantajati jucatorii mari, sustine SAP. Acestia vor putea sa isi impuna platformele, iar micii producatori de soft va trebui sa se adapteze la schimbare sau vor disparea.



* Cititi pe larg despre planurile SAP in saptamanalul Business Magazin care apare azi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO