Business Hi-Tech

S&P confirma finalul recesiunii telecom

12.03.2004, 00:00 21

Agentia Sandard & Poor's a crescut ratingul principalilor producatori de echipament telecom, intarind astfel opinia jucatorilor din domeniu ca recesiunea industriei telecom s-a incheiat.
S&P a crescut ratingul producatorului francez Alcatel de la B plus la BBminus, iar pe cel al Lucent Technologies, producator de echipament telecom din SUA, de la B minus, la B. La ambele companii, previziunile pentru viitor au fost schimbate pe "pozitiv". "Industria arata mult mai bine ca anul trecut si vedem semne de crestre puternica in domenii rpecum comunicatiile fara fir", a explicat un analist S&P.
Agentia de rating a apreciat ca piata telecom din SUA s-a stabilizat, iar cea din Asia da deja semne de relansare. Alti analisti din piata au subliniat insa ca S&P a ramas un pic in urma si ca industria telecom a atins pragul de minim in primele doua trimestre din 2003. Asa ca era oarecum normal ca incasarile sa inceapa sa creasca treptat. "Cretserea ratingului nu inseamna ca industria va creste si ea spectaculos", a avertizat un analist Blaylock % Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO