Business Hi-Tech

RomTelecom a publicat tarifele de interconectare

05.02.2003, 00:00 21

Compania RomTelecom a prezentat, luni, Agentiei Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), oferta de referinta privind tarifele de interconectare a altor companii de telecomunicatii la reteaua operatorului national de telefonie fixa.
Tarifele maxime de interconectarea propuse de RomTelecom sunt de 0,0115 euro/minut (de luni pana vineri, in orele de varf - 08:00 - 22:00), respectiv 0,0090 euro/minut (in afara orelor de varf si integral sambata si duminica), pentru interconectarea locala (in interiorul aceluiasi judet), de 0,0214 euro/minut (in orele de varf), respectiv 0,0197 euro/minut (in afara orelor de varf), in cazul interconectarii la centralele zonale ale RomTelecom si de 0,0255 (in orele de varf) euro/minut, respectiv 0,0235 euro/minut (in afara orelor de varf), pentru conexiunile la comutatorul care ruteaza (directioneaza) convorbirile nationale si internationale.
Tarifele de interconectare anuntate de RomTelecom nu includ TVA.
"Oferta de referinta pentru interconectare anuntata de RomTelecom este analizata specialistii ANRC. In cel mai scurt timp, ANRC va lua o pozitie in ceea ce priveste continutul ofertei, mai ales in legatura cu respectarea prevederilor Deciziei 147/2002 privind principiile si preconditiile ofertei de referinta pentru interconectarea cu reteaua publica de telefonie fixa", a declarat, marti, Ion Smeeianu, presedintele ANRC.
El a adaugat ca, in cazul in care oferta publicata de RomTelecom nu corespunde prevederilor Deciziei 147/2002,  exista posibilitatea ca ANRC sa nu avizeze tarifele propuse.
Pentru a oferi servicii de telefonie sau comunicatii electronice clientilor RomTelecom, un operator de telecomunicatii trebuie sa incheie un acord de interconectare cu operatorul national. Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare pe baza ofertei de referinta este de doua luni de la data primirii de catre RomTelecom a unei cereri in acest sens.
In prezent, interconectarea la infrastructura RomTelecom a celorlalti operatori de comunicatii are la baza acorduri incheiate anterior. Tariful pentru interconectarea retelelor mobile cu cea a RomTelecom este 0,05 dolari/minut, in timp ce tariful pentru conectarea infrastructurii operatorului national de telefonie fixa cu cea a companiilor de telefonie mobila este de 0,12 dolari /minut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO