Business Hi-Tech

RIM amana lansarea unor terminale BlackBerry 3G

30.04.2008, 18:11 12

Actiunile companiei producatoare de telefoane mobile Research in Motion, care produce BlackBerry, au scazut cu 3% dupa ce in presa internationala au aparut informatii conform carora firma canadiana a amanat data lansarii unei noi game de terminale dotate cu tehnologia 3G. Terminalul urma sa fie lansat impreuna cu operatorul de telefonie mobila AT&T.
Actiunile RIM au scazut la bursa din Toronto cu 3,77 dolari canadieni (2,38 euro) ajungand la 122 de dolari canadieni (77,11 euro) per actiune. Pe Wall Street, acestea s-au diminuat cu 3,62 dolari (2,31 euro) stabilindu-se la 120,02 dolari (76,76 euro) per actiune. Eventuala intarziere ar putea afecta de asemenea si livrarile de telefoane ale companiei canadiene, dar si rata de crestere a numarului de abonati in al doilea trimestru, scrie presa internationala.
Potrivit analistului Peter Misek de la Canaccord Adams, aceasta amanare se datoreaza unor probleme de ordin tehnic, iar noul telefon va fi lansat astfel in aproximativ sase saptamani.
Operatorii de servicii wireless AT&T si Verizon aduc RIM aproximativ 40 la suta din cota de crestere a numarului de abonati, potrivit unor estimari ale analistului Chris Umiastowski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO